Hogyan készítsem a püréket, hogy megegye?
Hat hónapos a kisfiam pár hete kezdtem kóstoltatni.Alma őszibarack, krumpli,sárgarépa,sütőtök,banán.Először magában,majd vegyítve egyiket a másikkal.Próbáltam anyatejjel is dúsítani, de úgy sem fogadja el.Fintorog, löki ki a szájából,tolja el a kezemet.Csak az anyatejet fogadja el.Még az almalevet és a vizet sem fogadta szívesen.
Talán húslevesből vegyem ki a zöldségeket és azt kóstoltassam vele, mint régen anyáink idejében?
Én barackkal kezdtem,Azt turmixoltam az úgy ahogy ízlett neki délelőttönként kapott pár kanállal szopi előtt mikor éhes volt, délután pedig tejpépet kóstoltattam vele, 1 púpos evőkanál port 25 mili meleg vízzel elkevertem, hagytam állni 1 percet, addig megdagadt, és kóstoltattam vele
Nem csak az új ízt, hanem a kanalazást is szoknia kell. Először 5
kanállal ha megevett, de kitolta nyelvével, najd minden nap többet
próbáltam! 2 hét volt mire 60-70 milit megevett, majd 1 hónap mire egy adagot megevett ami 150-180 mili
Kedves első! 6 hós piciről van szó!! Oké, hogy erős az ínye, de attól még simán megfullad! A habarást inkább nem is véleményezem...
Leves zöldségeit nyugodtan adhatod!
De ha ennyire tiltakozik, kínáld később 1-2 héttel! Nem késtek le semmiről. Nem érett rá. Enyém 8 hóig semmit, aztán mindent elfogadott. Nem lett finnyás, se allergiás.
Vehetsz ki neki a húslevesből répát burgonyát, Kis levessel turmixolod. Habart ételt még ne adj neki, tejterméket majd 8 hónaposan.
Esetleg sütőtökös bébikaja! Ha rákap a kanalazásra könnyebb ledz, de még új neki minden íz, az állaga! Majd belejön türelem! Az édes dolgokkal próbálkozz mint barack, főtt cékla sütőtök
igaza van az utolsó válaszolónak. az édesebb ételekkel kezd, hiszen az anyatej is édes. valóban meg kell szoknia az új ízeket is. az én lányom pl. a krumplit, őszibarackot magában meg sem ette, de keverve már igen. sok türelem és kitartás kell hozzá, mert nem minden baba fogadja el gyorsan a szilárd ételt. csak fokozatosan, lassan, és nem eröltetve. ha csak 2 kanállal eszik, akkor rá kell hagyni, ha egy ízt nem szeret, akkor pár nap vagy hét múlva újra próbálhatod.
a húslevesből azelőtt szedj ki zöldségeket, mielőtt beízesítenéd, szinte egyáltalán ne legyen benne só. csináld elég hígra, nálunk egyszer előfordult, hogy nem ette meg az egyik kedvenc ételét, mert túl sűrű volt. az nem igaz, hogy már ehet darabosat, hiszen eddig csak szopizott. ráér még rágcsálni, először szokja meg az ízeket.
OFF. Kedves Első Válaszoló!
Te mindig olyan baromságokat írsz... általában első vagy a válaszadók között, lehet gyereked sincs, mert nagyon ráérsz, hogy elsőként válaszolsz a kérdésekre! Olyan bujtogatósnak tűnsz,főleg hozzátáplálás téren...
Lehet lepontozni,de nem tudom már szónélkül hagyni!
Ja a kérdésre már sok hasznos választ írtak, ezért nem írok! :)
nagyon köszönöm a válaszokat.Hát már eléggé kétségbe voltam esve,hogy semmi nem jó neki.De akkor továbbra is próbálkozom szép lassan hátha ízlik neki valami.Tejpépet még nem kapott de akkor azt is megkóstoljuk mostanában.Főzök húslevest és abból akkor szedek ki neki zöldségeket.
Még egyszer köszönöm a tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!