Kisfiam nem emeli a fejét. Érdemes lenne orvoshoz vinni? Részletek lent.
A fiam 12 hetes lesz a hétvégén.
Életének 9-11 hete közt kórházban volt egy nagyműtét miatt, most már úgy néz ki, rendben van. Ez idő alatt az első tíz napban szigorú fekvésre volt ítélve, csak háton, még a keze is ki volt kötve.
A műtét előtt mindent tudott, amit az ő korában tudnia “kell”: hason fekve forgatta a fejét, illetve már pár másodpercre emelte is szépen, nèzelődött.
A kórházból hazajövet azt vettem eszre, hogy ezen a téren visszafejlődött: nem szeret hason feküdni, oldalra egyszer-egyszer még csak-csak elfordítja, de emelni, tartani nem tudja, fél perc után sír, hisztizik.
Minden másban rendben van a gyerek: felültetve szepen tartja a fejét, nyúl a tárgyak után, sokat “beszél”, figyel,oldalról hátára fordul, majd vissza.
Érdemes lenne időt adni neki, sokat tenni hasra, hogy a kórház után össze szedje magát? Kivárni, amíg naptár szerint is 3 hónapos lesz? (12-én)
Tudom, hogy a legegyszerűbb orvoshoz vinni lenne, de az elmúlt hosszú hetekben mi csak orvostól-orvosig jártunk, most olyan jó itthon….
Köszönöm a válaszokat.
Most a napokban tedd minél többet hasra, hogy erősödjön, mégha nem is szereti. Így talán meglátod, hogy csak "lustaságból" nem emeli vagy esetleg feszes izomzat miatt.
Védőnő talán tud segíteni, nekünk is ő javasolta, hogy nézessük meg. :)
Az izomzat feszessége változhat?
Két hónaposan az orvos kifejezetten kiemelte, hogy rendben van az izomzata, nem feszes.
Tud ez a sok fekvéstől rossz irányba változni?
A veséjéből a húgyhólyag fele levezető cső volt elzáródva, össze szűkülve. Tünetet ez nem okozott nála, de már születés előtt mondták, hogy műteni kell, mert később baj lesz belőle.
A műtét során nem volt komplikáció, a hosszú bent tartózkodásra is amiatt volt szükség, mert az átoperált rész ki volt valahogy sínezve belülről, amivel nem szabadott jó egy hétig mozogni, ezért kellett feküdnie.
Tegnap megmutattam a gyereket az orvosnak, ő is azt mondta, hogy sokat hasaltatni, valószínűleg csak ellustultak az izmai a hosszú hátonfekvésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!