Milyen külömbseg volt elsö es masodik kisbabad között?
Elsö es jelenleg egyetlen gyerekem hasfajos volt 4 honapig. Ejjel szerencsere aludt de a nappalok katasztrofak voltak. Rengeteget sirt, bukott is, nehezen kakilt. Mozgas fejlödes lassan indult be.
Viszont jo evö volt, hozza taplalassal nem volt gondom. S miota be töltötte az 1 evet mondhatom, hogy pontosan be van allva egy napi rendje es egy angyal lett belöle.
Szeretnenk valamikor meg egy gyereket viszont felek, hogy nappal ö is ilyen hasfajos lesz es ugye ott lesz a nagyobbik gyerek is akit el kell majd látni.
Első fiú, második lány.
Milyen különbség van 2 ember között? Akár ez is lehetne a kérdésed...
19 hónap
Én nem agyaltam rajta milyen lesz..
Mmint a nagy szintén hasfájós volt, fogzós..
Hozzátáplálás egyàltalán nem ment.
majd fejlesztés is kellett, de ez màr akkor derült ki, amikor megvolt a kicsi.
Már első trimeszter végén voltam, mire egy étkezést kiváltottunk végre, ( nem kapott tápszert)
Aztán a kicsivel az eleje volt a legkönnyebb a nem alvások ellenére.
Utána olyan 2 éves koràban a kicsinek lett jó.
Eredetileg 3-4 gyereket akartunk.
A 3. Gyerekre most bólibtottam rá, hogy tudok rá gondolni.
Egy kicsit soknak érzem a 3 évet majd, jobb lett volna egyben, de akkor nem éreztem, hogy terhesen birnám a két kicsivel.
Azért az első esetben is egy jàrni még nem tudó mellett lettem terhes.
1 évesen amúgy a legjobb velük
2 körül meg megbolondulnak ( onnan volt nehéz nekem amikor a nagy 2 lett)
A kicsi ugye most 2..
De így, hogy itt a magy már nem érzem annyira problémának, plusz gyakorlottamm, tapsztaltabb vagyok.
Amúgy minnèl tovább vár az ember annál kényelmesebb , annál nehezebben áll bele újra a babázásba..
Pl nekem a nagy mellett.. világi jó dolgom van, pedig csak 3,5 éves
Egyébként kicsit félreértettem
De szerintem ezt is leírtam
Tök más volt a 2 gyerek
Jellemben is, fejlődési ütemben is.
Habitusuk is más.
1. Lány
Már a kórházban is kapott pótlást, katasztrofális volt az etetése, a mellet már el sem fogadta 4 hónapos korától.
Ő éjjel nappal ordított, kb 80%ban kézben aludt vagy ha mozgatva volt (pl hordozóban), a hozzátáplálás is katasztrófa volt, alig volt olyan amit megevett, darabosat kb 1,5 éves koráig egyáltalán nem akart enni.
2. Fiú
Az első naptól evett-aludt-csendben nézett ki a fejéből, neki mindegy volt hol van, kivel van, csak akkor sírt ha "nagyon muszáj volt", iszsz volt, majdnem 3 éves volt mire teljesen leszokott
Az első gyerek fiú, a második lány. 2 és fél év van köztük. (3 éves lesz illetve 5 hónapos)
Fiam nagyon durván hízott, nőtt. Mindig az átlag felett volt jócskán.
Lányom az ellenkezője. Ő átlag alatt van igencsak (5 hónaposan akkora mint a bátyja 2 és fél honaposan volt, pedig ugyan azokkal a méretekkrl születtek)
Mozgásfejlődésben kb ugyan ott vannak. Nagyon hamar csinálnak mindent.
A hozzátáplálás is jó mind a kettőnél, imádnak enni.
Egyik sem volt hasfájós, de a lányom a mai napig sokat bukik. Anyatejesek (fiam 1 évesen választottam le).
Az éjszakák katasztrófák. Fiam a mai napig kel 1x, lányom vagy 5x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!