Kislányom 2 éves és még nem beszél. Fel szavakat mondogat csak,mindent megold,amire kérjük, felismeri az embereket,ismerős tárgyakra rámutat, ismeri a testrészeit. Ismertek hasonló helyzetet? A ti gyerekeitek mikor kezdtek beszélni?
Aggódom, hogy nem indult be a beszéd.
34+3 hétre született, nem tudom,ha ez is közrejatszik,hogy még így állunk....
(Sokat mondokazunk, mennek a szituációs játékok)
Meg valami,ami talán bekavart, 4 hónapja született a kisteso,bár jele sincs annak,hogy féltékeny lenne.
Vajon szakemberre lenne már szükség,vagy várjak vele pár hónapot?
3 éves koráig annyi volt a szókincse, hogy mama, papa, nem, autó, tej. Mindent értett, mutogatással kifejezte magát, sőt, még énekelt is lalázva.
Aztán meguntam, elmentünk a nevtanba. Hát vicces volt leszervezni covid idején, nem kívánom senkinek, de a gyerek az első.
Megkaptuk az időpontot, a gyereknél közben nem történt fejlődés, úgyhogy el is mentünk. Egy vagány nő fogadott minket, bemutatkozott, aztán elkezdett a gyerekhez beszélni, megkérdezte tőle, hogy miért jöttünk. Erre a gyerek azt válaszolta, hogy "mert nem beszélek". Én lehidaltam, de a nő rutinos volt, rákérdezett, hogy miért nem beszél. Erre a gyerek: "Csak."
Azóta beszél.
#12 😆😆
Hát ha ez igaz, akkor hatalmas arc a gyerek, az már biztos. 😃
Nagybátyám sztorija jut eszembe, ő se szólt egy mukkot sem 2 éves koráig. 2 évesen meg kiment a konyhába mamámhoz (az anyjához), és közölte, hogy "kérek almát", így szépen ragozva. Na nála is megállapította a család, hogy előtte azért nem beszélt, mert addig nem akart almát enni. 😃
Szia!
Az én lányom 4 évesen, értett mindent amit mondtam neki stb. De beszélni még csak szavakba beszélt.
Az óvodában volt ilyen szint felmérő, elküldtek vele, mindenféle orvosokhoz. Azt mondták az orvosok semmi gond nincs vele, sőt okosabbnak bizonyult mint a vele egykorúak.
Az IQ szintje azt mondták 115. Azóta 5 éves, és nem tudja abbahagyni a beszélést. :) Szerintem ne aggódj, van ideje bőven megtanulni beszélni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!