Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, hogy lemenjen a laza?

Mit tegyek, hogy lemenjen a laza?

Figyelt kérdés

1 eves 7 hos kislanyom a reggel ota lazas.A legmagasabb 39.1 volt eddig es 38.7-re ment le.Bujik a ket felso szemfoga?Attol lehet?

Adtam mar 2x Panadolt es borogatom vizeskendovel.Mit tegyek?Mivel ma szombat,nem rendel a doki.Ha nem megy le vigyem ugyeletre?Vagy adjak Paracetamol kupot?

Nagyon tanacstalan vagyok.Eddig sose volt tunetmentes lazza,mindig nathaval parosult.

Segitsetek legyszi.

2010. szept. 11. 13:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Tedd hűtőfürdőbe! Kezd 37 fokos vizzel, majd fokonként hűtsd le, 27-28 fokig. Ezt meg is lehet ismételni! jobbulást!
2010. szept. 11. 13:24
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia.

Előttem szóló tanácsa jó!!!De esetleg a priznicet is kipróbálhatod utána, a borogatás semmit sem ér(!!!!),a hűtőfürdő segíteni fog szerintem. Ügyeleten sem fognak mást csinálni,csak panadol vagy valami más gyógyszer+ hűtőfürdő. Itasd sokszor, nehogy az legyen a baj. Jobbulást neki!

2010. szept. 11. 13:29
 3/9 anonim ***** válasza:
Vagy hűtőfürdőt alkalmazz, vagy priznicet. De ha csak a lábát, a karját és a homlokát borogatod, az semmit nem ér! Vetkőztesd meztelenre és az egész testét borogasd be.
2010. szept. 11. 13:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányomnak is nagyon felment a láza,de "csak" a szemfogak kibújásánál,úgyhogy sztem simán lehet attól:(Jobbulást!!!
2010. szept. 11. 14:15
 5/9 anonim ***** válasza:

Hűtőfürdő!

Az, hogy nem náthás, nem jelenti, hogy tünetmentes. Piros lehet a torka, és lehet húgyúti fertőzése is pl... vagy lappang még benne valami, ami csak eztán jön ki rajta.

Fogzástól ilyen magas láz nem lehet.

Ha nem javul a hűtőfürdő+lázcsillapítás esetén sem, vidd el ügyeletre.

Én Nurofent és Germicidet adtam felváltva, ezt óránként lehet. Bár a kisfiamnak a 3napos láza volt akkor, amikor lázas volt. Neki volt 39-40,5 fok között a hője! És épphogy csak 38,5ig tudtuk levinni!

2010. szept. 11. 14:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!Azért 30 foknál ne hűtsd lejjebb a vízet-doki mondta.HÍvd fel az ügyeletet,és elmondják el vidd-e.

Mi ugy szoktuk-gyógyzer,aztán hütöfürdő-így általában egyszerrre hat.Lehet ez a 3 napos láza van.Az nem könnyű,mert makacs lázzal jár.Kitartás!!!

2010. szept. 11. 14:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Hűtőfürdő (a baba kiskönyvében pontosan le van írva, hogy hogy kell csinálni), lázcsillapító.

A lázcsillapítókat lehet variálni, egyébként 3 óránként kaphat (nem 1 óránként - gyógyszermérgezést kap).

2010. szept. 11. 15:18
 8/9 anonim ***** válasza:
hűtőfürdő, cataflan csepp nekünk nagyon jó volt
2010. szept. 11. 19:36
 9/9 anonim ***** válasza:

14:15 vagyok

most néztem, elírtam, kimaradt a 3:)

vagyis felváltva 3 óránként lehet adni!

Ha egyfélét adsz, azt nem adhatod sűrűbben, mint ami a dobozon van, de ha két különfélét adsz, azt adhatod felváltva.

2010. szept. 11. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!