Mit kell tudnia egy 1 hónapos babának?Többi lent!??
3 hetes lett tegnap a babám hétfőn megyünk az egyhónapos státuszra.
Felvannak sorolva dolgok amiket tudni kell már a babának.
1.Hason fekve emeli fejét forgatja?-Igen
2.Egyforma gyakorisággal mozgatja e végtagjait?
-Néha nem
3.Nyugodt állapotban erős hangra összerezzen?
-Nem.Hiába csörgök a füle mellett.
4.Erős fényre hunyorog?
Nem.De látja a fény és a sötétség külömbségét úgy vettem észre.
5.Alkalomtól függően megváltozik e a sírás módja?
-2.fajta sírása van mikor éhes,vagy mikor azt szeretné,hogy felvegyék.De inkább már csak akkor sír mikor éhes.
6.Evéssel,ringatással megnyugtatható?
-Igen.Ha éhes mondjuk akkor csak kajával.
7.Megfelelően eszik?
-Hálistennek igen.
8.Kezd rendszer kialakulni a napirendbe?
-Igen.
Aggódom,hogy nem hall a babám mert ha beszélek is hozzá nem néz rám pedig nagyon sokat beszélek hozzá.Igazabából kb 3x ha rám nézett eddig mindig körém néz csak.Mikor sétálgatunk a kezembe "nézelődik" de aggódom,hogy nem néz rám és nem reagál hangokra.Napközbe kajálások után fent van 1-1,5órát utánna alszik.Este is szépen alszik csak enni kell fel utánna alszik is.
Nektek,hogy néz ki a napirendetek egy 1hónapos babával?Kialakulhat még neki,hogy rám néz és reagálni fog a hangokra?Nagyon aggódom a kis babámért.
A nyugodt állapotban erős hangra összerezzen azt nekünk úgy kérdezte a védőnő, hogy félálomban csinálja e, akkor összerezzent. Pl. Babakocsiban aludt, elkezdtek ugatni a kutyák. Vagy aludt a nappaliban, leejtettem valamit és összerezzen. Erős fényre hunyorog - fogta a védőnő és a nap felé tartotta. Persze szobában, ablakon belül beszűrődő fényre. A sírás még lehet sokáig ez a két féle lesz csak, nálunk is így volt.
Ne aggódj, minden rendben lesz. De azért a hallásvizsgálatra feltétlen el kell vinni. Ha alszik a kicsi pár perc alatt megcsinálják.
Két fajta van. Amit a 15. Ír az a legpontosabb, bera vagy abr teszt. Ez a belső fület vizsgálja, kimutatja az idegi és a vezetéses halláscsökkenést. Ez lenne a legjobb. 4 hónapos kor alatt alvásban lévő babán elvégzik, utána altatásban. Én ahol szültem (Péterfy kórház) ott ilyen vizsgálat volt.
Amit a 14. Ír az OAE emissziós vizsgálat, az csak pár pillanat. Az is jó, de a kisebb fokú halláscsökkenést nem mutatja ki. Ott is fontos, hogy csendben, nyugalomban legyen, mert amint mozog, ficereg kicsit nem lesz pontos az eredmény.
Meg kell nyugtatni. Mi 6-an ültünk a huzatos váróban, iszonyatos szèl fújt, zörgött minden ajtó, ablak, a vizsgálatot pedig alvó babán végzik. Mindenki etetett/ènekelt/ringatott, ha elaludt a baba, kopogott az ajtón, és bemehetett.
Hát nem volt egyszerű :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!