Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit kell tudnia egy 1 hónapos...

Mit kell tudnia egy 1 hónapos babának?Többi lent!??

Figyelt kérdés

3 hetes lett tegnap a babám hétfőn megyünk az egyhónapos státuszra.

Felvannak sorolva dolgok amiket tudni kell már a babának.

1.Hason fekve emeli fejét forgatja?-Igen

2.Egyforma gyakorisággal mozgatja e végtagjait?

-Néha nem

3.Nyugodt állapotban erős hangra összerezzen?

-Nem.Hiába csörgök a füle mellett.

4.Erős fényre hunyorog?

Nem.De látja a fény és a sötétség külömbségét úgy vettem észre.

5.Alkalomtól függően megváltozik e a sírás módja?

-2.fajta sírása van mikor éhes,vagy mikor azt szeretné,hogy felvegyék.De inkább már csak akkor sír mikor éhes.

6.Evéssel,ringatással megnyugtatható?

-Igen.Ha éhes mondjuk akkor csak kajával.

7.Megfelelően eszik?

-Hálistennek igen.

8.Kezd rendszer kialakulni a napirendbe?

-Igen.

Aggódom,hogy nem hall a babám mert ha beszélek is hozzá nem néz rám pedig nagyon sokat beszélek hozzá.Igazabából kb 3x ha rám nézett eddig mindig körém néz csak.Mikor sétálgatunk a kezembe "nézelődik" de aggódom,hogy nem néz rám és nem reagál hangokra.Napközbe kajálások után fent van 1-1,5órát utánna alszik.Este is szépen alszik csak enni kell fel utánna alszik is.

Nektek,hogy néz ki a napirendetek egy 1hónapos babával?Kialakulhat még neki,hogy rám néz és reagálni fog a hangokra?Nagyon aggódom a kis babámért.

2022. febr. 14. 18:14
1 2
 11/20 flora08 ***** válasza:
100%
5-ös vagyok. Szomorú, hogy így elmaradnak a szűrések :( Amikor hallásvizsgálatra vittük a fiunkat, egy másik kisbabával is várakoztak. A hölgy aki a vizsgálatot végezte, mindta, hogy annyira hamar haza zavarnak mindenkit (a császárosokat is), hogy ha elsőre nem sikerül, nincs idő megismételni: a születést követő második napon végzik el, az első nap még nem lehet, a harmadik nap meg már megy haza. Nekünk is mondták, hogy valószínű a magzatmáz van még a fülében, itthon látszott is pár nap múlva.
2022. febr. 15. 12:58
 12/20 anonim ***** válasza:

A nyugodt állapotban erős hangra összerezzen azt nekünk úgy kérdezte a védőnő, hogy félálomban csinálja e, akkor összerezzent. Pl. Babakocsiban aludt, elkezdtek ugatni a kutyák. Vagy aludt a nappaliban, leejtettem valamit és összerezzen. Erős fényre hunyorog - fogta a védőnő és a nap felé tartotta. Persze szobában, ablakon belül beszűrődő fényre. A sírás még lehet sokáig ez a két féle lesz csak, nálunk is így volt.

Ne aggódj, minden rendben lesz. De azért a hallásvizsgálatra feltétlen el kell vinni. Ha alszik a kicsi pár perc alatt megcsinálják.

2022. febr. 16. 11:57
 13/20 A kérdező kommentje:
És a hallás vizsgálat hogy zajlik?
2022. febr. 16. 17:19
 14/20 flora08 ***** válasza:
Hordozóban vagy babakocsiban kell vinni. Fontos, hogy a baba nyugodt legyen, a legjobb ha alszik. Tudom, ezt sajnos nem lehet előre kiszámolni, de gondolom nem tudják elvégezni ha sír. Hordozóval együtt viszed be, nem kell kivenni belőle. Egy fülhallgató szerűséget tesznek az egyik fülébe, majd egy műszer mutatja az értékeket (fogalmam sincs hogy működik). Aztán a másik fülébe is beteszi. A fiam végigaludta az egészet, úgyhogy nem hiszem, hogy kellemetlen volna a babáknak.
2022. febr. 16. 20:48
 15/20 anonim ***** válasza:
Nálunk a homlokára és a tarkójára ragasztottak érzékelő tappancsot, arra csatlakoztattak egy gépet meg fejhallgató ment a fejére
2022. febr. 16. 21:35
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Két fajta van. Amit a 15. Ír az a legpontosabb, bera vagy abr teszt. Ez a belső fület vizsgálja, kimutatja az idegi és a vezetéses halláscsökkenést. Ez lenne a legjobb. 4 hónapos kor alatt alvásban lévő babán elvégzik, utána altatásban. Én ahol szültem (Péterfy kórház) ott ilyen vizsgálat volt.

Amit a 14. Ír az OAE emissziós vizsgálat, az csak pár pillanat. Az is jó, de a kisebb fokú halláscsökkenést nem mutatja ki. Ott is fontos, hogy csendben, nyugalomban legyen, mert amint mozog, ficereg kicsit nem lesz pontos az eredmény.

2022. febr. 17. 07:33
 17/20 A kérdező kommentje:
És ha éppen nem nyugot a baba a vizsgálaton olyankor mi van?
2022. febr. 17. 11:06
 18/20 anonim ***** válasza:

Meg kell nyugtatni. Mi 6-an ültünk a huzatos váróban, iszonyatos szèl fújt, zörgött minden ajtó, ablak, a vizsgálatot pedig alvó babán végzik. Mindenki etetett/ènekelt/ringatott, ha elaludt a baba, kopogott az ajtón, és bemehetett.

Hát nem volt egyszerű :D

2022. febr. 17. 13:32
 19/20 A kérdező kommentje:
Az komoly :D
2022. febr. 17. 20:06
 20/20 anonim ***** válasza:
16. vagyok, ha nem nyugott a baba, akkor nem lesz értékelhető az eredmény, meg kell ismételni a vizsgálatot. Igen, valahogy érdemes úgy vinni, hogy viszonylag jól legyen lakva, álmos legyen. Minél kisebb, ezt annál könnyebb elérni, még újszülött korban hamar bealszanak. Elalszik, hamar megvan. Minden rendben lesz, ne izgulj.
2022. febr. 17. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!