Ha most születne gyermeketek mit gondoltok, mennyivel növelné meg a büdzsét havi szinten egy baba?
Nekünk most 60 ezer lett.
Pelus+popsi törlő 17 ezer körül
Tápszer: 30 ezer, speciális, mivel minden mástól fáj a kis hasa.
Gyógyszerek (D vitamin, hasfájós cseppek) kb 5-8000
Ruhák: minden méretnél 20 ezer (mi nem örököltünk)
Kiesett jövedelem: -150 ezer....
Nekünk hamarosan születik a 2. Szinte semennyit nem kell rá költeni. Ugyan úgy lány, öröktől minden ruhát. Mosható pelust használunk a kezdetektől, azt is örökli. Fenekét csap alatt mossuk.
Az ilyen kötelező kiadások lesznek mint K vitamin (más nem jut eszembe)
Fél éve született, sok dolgot kaptunk, babakocsi szettet, etetőszéket, kiságyat örökbe, ruhákat kölcsön. Én eredetileg szerettem volna hordozókendőt használni, vettem is párat használtan, de ez nem jött össze. Mosható pelenkát is terveztem, vettem is pár kínait, ez se jött össze.
Ami állandó költség nála, az a babamosószer+öblítő, pelenka és a popsitörlő. Ruhát a meglévők ellenére is sokszor vásároltam, de ez ugye évszak függvénye is, hogy mire van szükség, illetve még az érkezése előtt lecseréltük a mosógépet mosó-szárítógépre, így elég az alap ruhákból is max. 3-4 db. Az nekem szempont, hogy a ruhái unisexek legyenek, hogy akár fiútesónak jó legyen vagy ha én is továbbadom, másrészt a lányruhák sokszor hajmeresztően unpraktikusak, nagyon cukik, az meg mindegy, mennyire kényelmetlen a babának. :(
Amit totál nem használtunk eddig, az a kiságy. Velünk alszik, én már nem lennék az élők sorában, ha akár egy métert is kellett volna mászni az ágyunktól az éjszakai szoptatásokhoz, meg még emelgessem a babát ki-be, á!
Viszont fizettünk neki nem kötelező oltásokat, mint rotavírus 2x20000 Ft, meningococcus 2x30000 Ft. Meg vagyonokat költöttünk már a fogzási panaszaira, amik velünk vannak másfél hónapos korától úgy, hogy még egy foga sincs kint. Rágókák, fogínygélek, ráolvasás, minden…
Tehát ezt nagyon nem lehet megjósolni, mennyibe kerül majd a baba, mert sokban függ a babától, az évszaktól, a meglévő adottságoktól. Akár ingyen is lehet, van is egy ilyen című könyv, hogy Ingyenbaba, jól rávilágít, hogy mik a hót fölösleges vagy egyenesen káros cuccok, már azzal is előbbre vagy.
A lakás fogyasztása viszont nem változott, még akkor sem, amikor elkezdtük napi rendszerességgel fürdetni.
Nem tudom miért lettem lepontozva…
Hiszen tènyleg pluszba jönnénk ki.
Amennyi plusz jár a babára, (3. Gyerek) jó sokáig nem lenne annyi plusz költség úgy, hogy szintr mindenünk megvan ( lànyruhák amiatt kellenek kicsiben, mert amikor kiderült, hogy fiú lesz a 2., akkor elajandèkoztam.. fiú ruhàkat pedig azért nem mert valóban tervben a 3.)
Jövedelemkiesés sem lenne, mert gyeden vagyok, bölcsibe nincs hely így maradok gyesen, bébiszitter elvinné a fizetésem felét minimum, nincs értelme.. magánbölcsi pedig távol van csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!