Hogy mentek el otthonról a babával ha utálja a babakocsit?
Nálunk is a hordozó volt a megoldás, 1 hetesen sem bírta a babakocsit (pedig akkor tuti nem az zavarta, hogy nem lát ki), és ez megmaradt neki úgy kb 1 éves koráig (a sportrészben meg aztán pláne kilátott). Most már 1,5 éves, szereti a babakocsis túrákat, de most már néha zavarja, hogy le van kötve, jönne ki és menne mellette lábon inkább. Olyan, hogy soha semmi baja nem volt 1-2 órán keresztül egy babakocsizással, eddig egyetlen egyszer volt, amikor betegen vittem ki sétálni kicsit levegőzni a lakásból. Ismételten: 1,5 év alatt.
Vannak babák, akik nem szeretik a babakocsizást. Mondjuk az enyém az autózást sem szereti, pedig kb mindenki más direkt autózni vitte a 2-3 hónapos gyerekét, hogy elaludjon. Na hát nálunk mostanság van, hogy nem végig üvölt, csak úgy az út 70%-ban, szóval már javulást érzek :D
"Lehet nem igényli már annyira a nappali alvást?"
Ne viccelj már! :D Még az ovisok többsége is alszik nappal.
Jellemzően a csecsemők min. 1 éves korukig többször alszanak napközben, utána állnak át a napi egyre. Változó, hogy ki mikor, de átlagosan 13-17 hó között.
Átlag 4 hónapos pedig 3-4 alkalommal is alszik napközben. És kell is
"4 honaposnak mar nem valo a mozes"
Mindkét gyerekem kb. 0-3 hónapos kora között üvöltött és nem azért, mert nem láttak ki, hanem mert testközelségre vágytak.
Később se láttak ki, "mégis" egyre jobban elvoltak a babakocsiban, mert ennyi idő kellett, hogy elég legyen a hangom és a látványom is a megnyugtatásukra. Nem a kilátàs kellett, hanem, hogy engem (!) lássanak, halljanak. "Szemeztünk", beszéltem, énekeltem nekik és kész.
Egyikük 8 hónapos koráig mózesben utazutt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!