Szülői alkalmasság? Manapság, amikor már mindenhez vizsga kell, szaktudás, tanfolyam, alkalmassági és hasonlók, a leendő szülőknek miért nincs ilyen?!
Szerintem minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének.
Én sohasem foglalkozok mások nem hozzáértésével. Szerintem vannak akik túlaggódnak, akik túl felelőtlenek, de azt h megkérdőjelezzem valaik szülői alkalmasságát, az nem a mi dolgunk.
Erre van egy mondás: Visszanyal még a fagyi....(tehát ki hogy neveli a gyerekét, az majd meglátszik a gyereken is.)
Szerintem ez egy olyan dolog amit mindenki maga alakít, vagy szúr el.
Tudtommal az örökbe fogadó szülőknek kell alkalmassági vizsga, ha örökbe kívánnak fogadni egy gyermeket.
A gyermekvállalás alanyi jog, nem lehet korlátozni, nem köthető anyagi helyzethez, cselekvőképességhez (elmeállapot), fajhoz, bőrszínhez, valláshoz...
Meg kell hagyjam, vannak érdekes kérdések, amelyek a kérdező épelméjűségét is vitathatják, de ezek alapján még nem lehet eltiltani valakit a gyermekvállalástól.
A szülőség amióta világ a világ működik, valahol jól, valahol nem helyesen. Tökéletes szülőket "nevelni" nem lehet, mindig is lesznek sülők, akik verik a gyerekeiket, vagy az újszülöttjeiket megölik, vagy éheztetik, de lesznek olyanok is, akik elkényeztetik, túletetik a gyermekeiket.
Kedves kérdező részben igazad van, én is sokszor megdöbbenek miket írnak anyukák, de az biztos hogy az a jó ahogy te neveled a gyereked!?
Szerintem mindenki tudja hogy neveli a gyerekét hiszen az övé, jobban tudja mint te az biztos.(legalábbis saját gndolatai szerint)
Azért gondolom a nő egyik alapvető jogát nem vonnád meg!? Nem értem milyen alapon bírálod a másik nevelési stílusát vagy hozzáértését.
A szakirodalom is sokszor egymásba ütközőt javasol sok téren.
És ezt kérlek ne támadásnak vedd csak egy kicsit gondolj magadba. Nem értem azt a mondatrészed hogy .... gyereket mindenki szülhet...
Te korlátoznád vagy mi lenne a terv?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!