Mennyire fontos 5 hónapos babának HA tejpépet adni?
Védőnő tanácsára elkezdtük a hozzátáplálást, Milupa HA vaníliás tejpéppel, amit az orvos írt fel. Fogytán a tejpép, hívtam a védőnőt, szabin van. Nem tudom, mit csináljak? Vegyek ilyen HA-s készítményt, vagy valami sima tejpépet vagy kezdjem el a főzelékeket?
Köszi a válaszokat.
Szió!
Először az eredeti kérdésre szeretnék választ adni. Azért fontos HA pépet adni, mert a többiben vagy búzadara van, vagy tej (legalábbis azokban, amiket én vettem). Ezeket pedig egy ennyi idős babának még nem lehet adni. A Rossmann-ban pont ma láttam Humana HA tejpépet akciósan.
Amúgy a lányomnál előbb gyümölcs és főzelék volt terítéken, majd utána a tejpép. Szóval nyugodtan adhatod neki azt is. Bár én a hat hónapot megvártam.
Zita (34 hetes kislány anyukája)
Én is várnék csak kevés a tej.
Akkor sem adható, ha az van ráírva, hogy 4 hónaptól adható?
menj be a patikába és vegyél Ha-s tápszert azt add neki attol biztos nem lesz baja pl Beba HA start aktiv
és jol is fog lakni tőle
Szió!
A helyzet az, hogy búzadarát, ugyanúgy, mint lisztes ételeket a 8. hónaptól; tejeseket pedig 12 hónapos kortól lehet adni a babáknak. Elvileg. Én sem értem, hogy akkor miért van ráírva, hogy 4 hónapos kortól. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy a HA tejpépek tutira adhatók (igaz, hogy 5 hónapos kortól ajánlja mindenkinek).
Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!