Első hetekre, hónapokra milyen rugdalózót érdemes választani a babának?
Nézegettem a H und M, a Carter's és a Mamas and Papas oldalán is őket. Van ugye a hagyományos, amit hátul kell gombolni, valamint az elől patentolós, zipzáros.
Leginkább éjszaka lenne ezekben, napközben szerintem jobban fogjuk szeretni a body, felső + nadrág kombinációt.
Rajtam ~40 évvel ezelőtt is elől záródó volt és csórók voltunk... Úgyhogy nem tudom, hogy mikori hagyomány a hátul záródó, én egy boltban se találkoztam vele, de nem is vettem volna. Nagyon nem praktikus. Hasra fordítani egy pár napos újszülöttet, aki még meg sem emeli a fejét...
Persze a hasaltatást el kell kezdeni valahol, de nem napi tízszer már akkor, amikor még színtiszta kín nekik.
Hátul gombolóst biztos, hogy nem vennék. Első gyereknél én is vettem mindenfélét válogatás nélkül, és most, hogy jön a második, a felét kapásból elő sem vettem, annyira nem praktikus némelyik.
Egy nagyon picinél szerintem az a legfontosabb szempont, hogy minél egyszerűbben kezelhető legyen a ruha. Legjobban azokat szerettem, amiket még a fején sem kellett áthúzni, hanem csak ráfektetni és belebújtatni, cipzárral/patenttal zárni.
A gyakori peluscserék miatt praktikus az, aminek a lábrésze belül patentos, vagy bármilyen módon vetkőztethető alulról anélkül, hogy felfelé le kelljen húzni a ruhát.
Bodynál érdemes szerintem átlapolós vállút venni, a lányom 1,5 éves, mai napig ezeket veszem neki többségben.
A számomra legborzasztóbb ruhatípus, ami a kezembe került az elején, az az olyan rugdalózó, aminek csak alul, a lábak között volt patentja, és az egészet át kellett húzni a gyereken tetőtöl talpig. Ezeket a kicsinek elő se veszem.
Én már az elején is nagyon szerettem a body+nadrág kombót, számomra ez volt a legegyszerűbb, mai napig ilyeneket veszek a lányomnak. Ami akkor hiányzott/kevés volt belőle, az a végig elöl patentos rugdalózó, ebből most vettem többet. Mint említettem feljebb, jobb az olyan ruha, amit nem kell áthúzni a baba fején. Nem szeretik, ha az arcukhoz ér valamit, nekem sokáig üvöltött kb a lányom, mikor öltöztettem, annyira gyűlölte. Most már megszokta. De piciként előfordulhat, hogy naponta többször átöltözteti az ember, ha átázik a pelus/hátközépig ér a kaki, lebukja, stb, olyankor jobb az egyszerűbb ruha.
A macerás öltözék a pelenkázás miatt sem jó, jobb azon minél hamarabb és egyszerűbben túl lenni, úgyis utálni fogja a baba a "nyaggatást".
Cipzaros a legpraktikusabb. En egy ido utan ugy ereztem megut a guta, amikor naponta 15-szor pattentoltam ki-be a rugit. A legjobb mikor nyakaig er a kaki es ezt megcsinalja fel oran belul 3-szor😅
A kis talpas nadragok, body-k nalunk is nagyon bejottek
7. vagyok
Veletlen elkuldtem, meg annyit akartam hozzafuzni, higy nem tudom milyen a hatulgombolos rugi, nem lattam meg ilyet, de eleg nagy hulyesegnek hangzik.
C&A,H&M,Carter's.
Mi ezeket vettük/vesszük mindig.
Elől cipzárosat vagy patentosat.A hátul gombolós macerás nekem,én nem szeretem.
Nekem a Next rugik a kedvenceim. Jó anyag, szép minták, és a legtöbbön volt karmolás elleni "kesztyű", ami hasznos az elején.
A cipzáros és a sima patentos a legpraktikusabb, szerintem napközben is, de majd kitapasztalod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!