Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Oltás után ez normális?

Oltás után ez normális?

Figyelt kérdés

Első babás anyuka vagyok. Kislányom ma kapta a 2 hónapos oltásait.

Délelőtt egész végig aludt csak enni kelt fel, viszont olyan 15-16 óra között elkezdett nyűgös lenni, sírt, nyoszorgott és semmi nem volt jó neki. Láza nincs, popsiban volt 37,7, oltás helye nem látom hogy piros vagy duzzadt lenne neki, de azóta is fél órás alvásokkal sír.. És sír.

Szívem szakad meg érte. Mit tehetnek hogy jobb legyen neki?

Normális hogy nincs se láza se semmi és mégis ennyire nyűgös? :( aggódom nehogy valami baja legyen. A combját borogattam, de sokkal jobb nem lett tőle.

Köszönöm a segítséget!

2022. jan. 27. 18:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerinten normális a nyűgösség, dolgozik benne az oltás. Popsiban 37,7-ből fél fokot levonva is enyhe hőemelkedése van, de ez is normális reakció.

Sok mindent sajnos nem tehetsz, erre gyógyszert nem ad az ember. Baja nem lesz, normálisan reagál a szervezete az oltásra. Dajkáld, és figyelj a folyadékbevitelére. Ha szoptatod, tedd minél többször mellre.

2022. jan. 27. 19:11
 2/10 anonim ***** válasza:
46%
Teljesen normális, de ne popsiban mérd a lázát, hanem rendesen hónaljban.
2022. jan. 27. 19:42
 3/10 anonim ***** válasza:
44%
2! És miért ne? SEMMI baja nem lesz attól a 10-15mp-től. És legalább pontos, ami egy ilyen pici babánál nagyon fontos!
2022. jan. 27. 19:59
 4/10 anonim ***** válasza:
61%

Na,megjöttek a "popsiban zaklatás mérni" emberek.Senki nem kérdezte a véleményedet,és ne mondd meg,hogy más mit hogyan csináljon.Van saját gyereked,azzal legyél elfoglalva.Tanácsot lehet adni,az más,de nem kötelessége megfogadni sem.

Sajnos nyűgösnek érthető,ha nyűgös mégis csak azért kap oltást,hogy a szervezete elkezdjen védekezni ellene.Ameddig nem lázasodik be sajnos annyit tudsz tenni,hogy átvészeled vele az éjszakát.Holnapra már kutya baja,max 3 nap alatt átmegy rajtuk egy oltás :)

2022. jan. 27. 20:37
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hát remélem. Most picit jobb már nem sír... De alvás helyett is nyoszorog...csukott szemmel. :( iszonyúan aggódom miatta. De első baba... Biztos amiatt készültem ki ennyire ettől :)
2022. jan. 27. 21:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez ilyen, nehány napig érzékenyebb lehet a lába, ha nem is látni, de fájhat. A borogatás jó, sok szeretgetés, anya közelsége csodákra képes. :) Kitartást.
2022. jan. 27. 21:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A babák akkor is szoktak hangokat kiadni,nyöszörögni,sírni,nevetni,sőt hablatyolni is a nagyobbak,ha nincs semmi bajuk.

Kicsit most megzavarta az oltás,ne aggódj nem lesz semmi baj.De a könnyű éjszakák kedvéért én beszereznék egy homlok hőmérőt,még sok oltás,és egy pár megfázás elő fog fordulni,főleg ha már átmegy majd kúszóba/totyogóba..:)

2022. jan. 27. 21:25
 8/10 A kérdező kommentje:
Van homlokhőmérőnk de valahogy nem mér túl pontosan. Magamon próbáltam ki többször de pl. 36,6 volt utána meg már 36,1... Kicsit összevissza mér, nem érzem megbízhatónak. :( de ha van jó márka tipp annak örülnék. :)
2022. jan. 27. 22:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Attól is függ hogy méred.A drágábbak simán érintősek,valamelyiket viszont halántéktól homlok közepéig el kell húzni,hogy rendesen mérjenek :D

Nekem Beurer volt az első (média Markt) az fixen nem a sima érintős,hanem a végig húzós.(fülben egyáltalán nem pontos,a fülhőmérőket meg kell tanulni használni,mert eléggé számít még az is,hogy milyen szögben tartod..:D)

Én ezt nem ajánlom,10.000-ért inkább ne legyen fülhőmérős,de elengendő legyen érinteni.

Thermoval az egyik legjobb ilyen téren,de az azért borsos áron van.Hetaida nem rossz.:D

Nekünk ilyen van,bár én teljes áron vettem.érdemes lecsapni rá,ezt használják nálunk az orvosi rendelőben is.

[link]

2022. jan. 27. 22:50
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk Veroval 2in1 fül- és homlokhőmérőnk van. Fülben egyáltalán nem használjuk, nekünk az a funkciója nem vált be. A homlokost is utáltam az elején, de kitapasztalva, hogyan mér jól, nagyon megszerettem.
2022. jan. 27. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!