Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Képmutatás, ha egy vallástagad...

Képmutatás, ha egy vallástagadó megkeresztelteti a gyerekét?

Figyelt kérdés
Én most a keresztséget említettem, mivel nyilván, itt a kereszténység és annak hagyományai a legelterjedtebbek, de természetesen az összes többi vallás, születés után végzendő szertartását is ideértem. Én itt most kimondottan a vallásellenesekre gondolok, tehát nem azokra, akik hívők, de nem vallásosak, ezért fontosnak tartják. Sokszor hallottam már olyat, hogy megkereszteltették az amúgy teljesen vallásellenes szülők a gyereküket. Mi értelme van ennek? Nem képmutatás? Ha valaki amúgy ellenzi a vallásokat, miért keresztelteti meg a gyerekét? Számomra ez amúgy egy kicsit a vallások megcsúfolása is, mivel a keresztszülőknek és a szülőknek az a feladata egy ilyen szertartás után, hogy támogassák a gyerkőcöt életének első szakaszában különösen, de egész életében a hívő életben. Ha egy olyan valaki erre fogadalmat tesz, akár szájjal, akár kimondatlanul, de következően, aki amúgy abszolút ellenzi az összes hitet, az nem igazán van tisztelettel mások hite felé.

2022. jan. 25. 20:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hát, nem pont képmutatásnak nevezném, csak fura.

De lehetnek okai, és igen, az iskoláztatás az egyik ilyen ok. Eléggé belelátok a közoktatásba, így talán emiatt, de teljesen elfogadhatónak tartom, hogy egy jó iskola miatt megkeresztelteti valaki a gyerekét.

2022. jan. 26. 14:41
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
11. én meg nem tartom annak!!
2022. jan. 26. 14:45
 13/18 anonim ***** válasza:
Oké, nem kell Neked is annak tartanod, 12. :)
2022. jan. 26. 15:17
 14/18 A kérdező kommentje:

#9.

Milyen hagyomány? A keresztség Keresztelő (Szent) Jánostól ered, ami egy keresztény szentség. Mondjuk a körülmetélés pedig a zsidó vallás hasonló szertartása, ami Ábrahámtól ered. Akkor mondja nekem valaki, hogy hagyomány, ha teljesen világian is meg lehet tartani.

Sértőnek és undorítónak tartom, ha valaki annyi tisztelettel nincs mások hite felé, vallástól függetlenül, hogy nem az adott vallás szent helyén tesz hamis tanúbizonyságot és fogadalmat. Én sem ülök be, még keresztényként sem, egy zsinagógai sabbatra/egy mecseti péntekre, csak azért, hogy megegyek mindenki előtt egy vastag szelet szalonnát, mert tudom, hogy ez hatalmas tiszteletlenség lenne. Ne tiporja más se sárba az adott hit erkölcsi szabályait!

2022. jan. 26. 18:54
 15/18 A kérdező kommentje:

#11.

Mi ez a hülyeség újabban? Nem megkeresztelt és egyéb szertartáson sem átesett, de a vallás iránt nyitott diákok is lehetnek vallási iskola tanulói. Ha meg valaki eleve ellenzi a vallásokat, mi a fészkesért íratja vallási iskolába a gyerekét? Jobb minőségű? Előtte még azt mondta, hogy a vallások csak lopnak és semmi hasznuk nincs... Akkor legalább a hitelességét őrizze meg az ilyen szülő!

2022. jan. 26. 18:57
 16/18 A kérdező kommentje:

#12.

Mert tiszteletlen vagy.

2022. jan. 26. 18:58
 17/18 anonim ***** válasza:

9. Vagyok. Nem én mondtam, hogy hagyomány, hanem a rokonom. Engem, mint ateista (egyébként tisztában vagyok a vallással, jártam hittanra is, nem kell kioktatni, köszi), ezzel a mondattal próbáltak rávenni. Van akinek ez hagyománynak számít, nem szertartásnak, hidd el!

Pont, ahogy hagyományt csinál a templomba járásból az ál-hívő.

Egyébként már ha erkölcs szabályai, én meg sértőnek, és tiszteletlennek tartom semmibe venni azt, hogy a gyerek dönthessen ebben... Ha vallásos lennék sem keresztelném meg.

Továbbá ha te ennyire hívő vagy, kicsit vegyél visszább a haragoddal amiatt, mert valaki megkeresztelteti a gyerekét. Vannak nagyobb bűnök is...

2022. jan. 27. 07:00
 18/18 anonim ***** válasza:
A mai világban? Úgysem ér már semmit, úgyhogy nem képmutatás, csak ostobaság.
2022. jan. 27. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!