Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Visszatérő gomba, pelenkakiütés?

Visszatérő gomba, pelenkakiütés?

Figyelt kérdés

Vissza-vissza térnek az apró pici pöttyök a 3 hós babám popóján. Szerencsére mindig hamar elmúlik és nem zavarja, engem annál inkább. Csak egy két piros pötty szokott lenni neki, de nem értem miért jönnek mindig elő?

Naponta egyszer bekenem Canestennel. Kaki után (ami még mindig sötétzöld...gyerekorvos szerint nem baj?!) Sudocremmel szoktam kenni neki. Éjszakára pedig mindig unguentum boraxatum gyógyszertárit használunk. Ezt meddig használhatjuk szerintetek? A patikus azt mondta, használhatom popsikrémként, de a borax mérgező nem? Nem értem miért mondta akkor ezt. :( A pelenkáját sűrűn cserélem, egyedül éjszaka van hosszabb ideig rajta, átalussza az éjszakát, így reggel cserélem neki. De éjszaka csak pisi van. Most kakilt délelőtt, maximum 5 percig volt rajta a pelus, mindig várok, hogy befejezze, jártam már úgy, hogy túl hamar vettem ki alóla és pelenkázás közben még kakilt... :D De most ez alatt az idő alatt is "megmarta" a kis popóját, nem nagyon 3-4 apró folton láttam, Sudocremet kentem rá.

Pelenkát már váltottunk, de ezek szerint megint keresnem kellene másik pelenkát? Vagy mit csinálok rosszul? Volt valaki hasonló helyzetben? Nektek mi segített? Nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy megint pelenkát kellene váltani?

Köszönöm, ha segítesz és kedvesen válaszolsz! :)

2022. jan. 25. 10:33
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
Kölcsönözz mostantól pelenka készletet kipróbálásra, ha nem berzenkedsz tőle. Olcsóbb, jól szellőzik, nem kell hozzá krém.
2022. jan. 25. 10:35
 2/9 A kérdező kommentje:
Mármint moshatóra gondolsz? Ha ez segítene akkor kipróbálom.
2022. jan. 25. 10:42
 3/9 anonim ***** válasza:
46%

Nem feltétlen segít. Persze vágj bele ,környezetbarát illetve számos pozitív hozadéka van. Én valamit rosszul csináltam vagy a mosást illetlen,vagy nem tudom... borzalmasan kimarta az egész fenekét. Töröltem és kivérzett.

Tehát az sem egy életbiztosítás hiába próbálsz odafigyelni. (De mondom,sokan esküsznek rá)

Ne ijedj meg. A babáknak nagyon érzékeny még a bőrük ,sajnos gyakran előfordul. Kezelést illetően tökéletes kombót kezdtél használni. Próbáld meg többet szellőztetni és illatmentes popsitörlőt (vagy sima vizes törlést)használni . A szájában nem látsz szájpenészt ?Az is okozhatja. Tápszeres baba ?Mert a tápszert is okozhat zöld kakát.

2022. jan. 25. 10:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

szerintem moshatóra gondolt az első.

doki látta a kiütéseket, ő is gombát mondott? a szomszédom babájának is sokszor volt kiütéses a feneke, nekik a (szabad levegőn) szellőztetés (nyári baba) és a hintőpor vált be. de sokszor bent is pelenka nélkül hagyták pelenkázások után egy 10-15 percig, amíg volt türelme a picinek. viszont ha lányod van, vigyázz hogy a hüvelyébe ne menjen hintőpor, bár talán létezik már folyékony hintőpor is:)

de lehet egy harmadik féle pelenkát is kipróbálnék.

tápszeres vagy anyatejes a babád? másik orvost, védőnőt is megkérdeznék a zöld székletről, nem feltétlenül gondolnám normálisnak...

2022. jan. 25. 10:56
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, nagyon hasznos volt, jól esett elolvasnom.

Ó, sajnálom, hogy Nektek ilyen rossz volt :( ettől tartok én is, hogy nehogy ennyire "elburjánzon". Sikerül kordában tartani, de örülnék, ha elő se jönne. Férjem is nyugtat, hogy lehet a mi babánk ilyen, és ha sikerül ilyen szinten tartani akkor nem lesz gond. Nagyobb korában majdcsak elmúlik.

Hála istennek nincs szájpenésze, figyelem mindig. Igen-igen tápszeres baba, akkor attól van neki. Érdekes amúgy, hogy volt már pár nap amikor mustáros színű volt neki, de most megint visszatért a zöld. Na mindegy. :)

Köszönöm szépen a válaszod! :)

2022. jan. 25. 11:00
 6/9 A kérdező kommentje:

Most láttam a válaszod utolsó. Igen a gyerekorvos mondta, hogy gomba.

A zöld széklet engem is zavar, megyünk majd másik orvoshoz mindenképp meg fogom kérdezni tőle is. Köszönöm a választ! :)

2022. jan. 25. 11:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Az én babám őt hónapos, mindig visszatért a gomba, míg rá nem jöttünk, hogy a patikai popsikrém a ludas. Amióta elhagytuk, semmi gond. Ég barátnőm tanácsolta, ugyanezen mentek keresztül a kislányával. (Mosható pelenkát használunk egyébként.)
2022. jan. 25. 11:23
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod. :) Legelőször nekünk is a patikai vaníliás krémtől jött ki, azóta nem is használom. De csak nem sikerül teljesen megszabadulni tőle. Kipróbálunk egy másik fajta pelust, aztán ha nem segít akkor moshatóra váltunk hátha.

Illatmentes sensitive popsitörlőt használunk, de lehet ezt is elhagyom majd.

2022. jan. 25. 14:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az illatmentes popsi törlő után érdemes egy tiszta száraz textil pelenkával alaposan átörölni a baba intim részeit még a lágyékát is. És aztán pedig illatmentes himtőporral, vagy megfelelő popsi krémmel bekenni.
2022. jan. 29. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!