Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól lehet az itthoni...

Edus83 kérdése:

Mikortól lehet az itthoni ételt kóstoltatni, ami sós pl? Húsleves stb?

Figyelt kérdés
2010. szept. 8. 07:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
14%
Egy éves kortól.
2010. szept. 8. 07:50
 2/11 anonim ***** válasza:
94%

Sózás-fűszerezés előtt, ha kiveszel a húslevesből zöldségeket, akkor azokat már elég korán adhatod (répa-krumpli mehet 4-5-6 hónaposnak, attól is függ, hogy mikor kezdted a hozzátáplálást).

Enyhén sózott, fűszerezett ételt pedig 8 hónapos kortól lehet nekik adni (a 8 hós kortól adható bébiételben is van jódozott só).

2010. szept. 8. 07:52
 3/11 anonim ***** válasza:
Én már 4 hónaposan adtam nekik a húslevesben főtt zöldségeket.
2010. szept. 8. 07:53
 4/11 A kérdező kommentje:
7hós alányom,és igazság szerint minél később adnék neki sót,cukrot stb,de anyósékkal lakunk,és ők már kolbásszal etetnék alányom:(!!!Megőrítenek azzal,hogy annyira féltem nem adok neki enni rendesen ,mert betartom ami elővan írva,még cicizik:)
2010. szept. 8. 07:58
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Minimális sót és cukrot adhatsz neki, nálunk a doki a hozzátáplálás megkezdésekor azt mondta: a krumplit csipet sóval főzzem meg... szóval én azóta használok mindenbe pici sót. Most meg már szinte azt eszi, amit mi (11 hónapos múlt), illetve úgy főzök, hogy ne legyen túl sós, csak kevés fűszer, és természetesen csípős, erős kizárva, és abból eszünk mi is.

Cukrot kap eleget a tápszerből, babapudingból és ilyesmiből, csak abba használok gyümölcscukrot, amibe nagyon muszáj - pl. gyümölcsszószok (meggyszósz ehetetlen lenne nélküle).

Szóval mértékkel lehet ilyesmit, anyóséknak próbáld elmagyarázni - na meg Te vagy az anyja, Te tudod mi a jó a gyerekednek.

2010. szept. 8. 08:06
 6/11 anonim ***** válasza:

Ne is foglalkozz anyósodékkal. Az enyémak is meg akarták már tömni fasírttal és babgulyással, de nagyon gyorsan helyretettem a dolgot.

nekem 10 hónapos a fiam, nagyon óvatos vagyok a bevezetéssel. 9 hónapos korban kapott először húslevest, amit én csináltam bors nélkül, sok-sok zöldséggel.

Úgy vezettem be a sót, hogy úgy 8 hónapos korától fokozatosan elkezdtem sózni az ételeit, de csak annyira, hogy egy kis íze legyen.

Szerintem, ha 6 hónapos korban kezdtétek a hozzátáplálást, akkor még ne nagyon adj neki húslevest, főleg, ha borsos. De a zöldségekből érdemes kivenned , még mielőtt ízesíted a levest.

2010. szept. 8. 08:07
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem a levesből nyugodtan adj neki zöldségeket, csak ne a levével higítsd. Én így csináltam.
2010. szept. 8. 08:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem a vedonom azt mondta, hogy kb 8 honapos kortol kell elkezdeni a babanak azt adni amit mi eszunk es szepen lassan 1 eves korara kell azt ennie mar amit a csaladnak. Nekem is 7 honapos a fiam es neha kap a mi etelunkbol es mi inkabb utanna sozunk a tenyerunkon vagy ha lehet meg a sozas elott kiveszek neki jo 2 napra valo adagot.
2010. szept. 8. 08:53
 9/11 anonim ***** válasza:
8-9 hónapos kora óta eszik kislányom mindenből, amit főzök. Persze, eleinte csak picit evett, leginkább kóstolás céljából adtam, de kb. 1 éves kora óta azt eszi, amit Mi, mindig.
2010. szept. 8. 09:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Én kezdettől fogva ha levest főzök veszek ki belőle neki zöldséget. Persze nem ízesítem annyira, mint szoktam, csak miután kivettem a babának valót:)
2010. szept. 8. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!