3 hetes kisbabámat pár napja szoktattam rá a cumira, mert sokszor előfordult, hogy a 2 szoptatás közötti 3 órát nem átaludta, hanem átsírta, és a cumitól megnyugszik. Ugye a cumi miatt nem fog leszokni a ciciről?
én meg azt mondom, hogy nagyon jól csináltad, és ne aggódj nem fog elapadni a tejed. szépen be fog állni, hogy kb. 3 óránként szoptatod. Az igény szerinti szoptatás szép dolog, de úgy rászokik a cicizésre, hogy mindig azt akarja majd, elalváshoz, megnyugtatáshoz is. Én ahogy hazavittük a lányunkat, azonnal adtam neki cumit, és mivel nem volt elég tej, még tápszert is kapott, mégsem szokott le a ciciről addig, amíg volt tejem.
Viszont a sok parázástól idegeskedéstől, nem pihenéstől elapadhat. ezért etesd csak szépen kb. 3 óránként, mert ha éhes lenne, akkor cumitól nem aludna, éhes gyereket nem lehet csak úgy elaltatni. Ha nem szívja ki mindet egyszerre, akkor fejd le, fagyaszd le, ha nem akarod üvegből etetni, jó lesz az ínséges időkre, fél évig eltárolható. Pihenj amennyit bírsz, igyál sok folyadékot és ne idegeskedj.
hozzáteszem, hogy ahogy írtad, amióta így eteted, azóta szépen alszik evések között. Úgy gondolom, hogy az alvás sokkal fontosabb főleg az idegrendszer fejlődésének, mint
mint a nonstop szopizás.
A kórházban voltam baba-mama szobában. A mellettem fekvő nő 3. gyermekét szülte. Szinte egész nap szoptatott. Szegény gyereknek orrán-száján jött a tej, állandóan sírt, evett, büfizett, kakilt, alig aludt valamennyit. No ez az anyuka is azt mondta, hogy cumi kell a babának, mert ez így nem mehet tovább. Szóval nem minden anyának és nem minden babának működik az igény szerinti szoptatás. Egyébként lesz idő, a fejlődési ugrásoknál, amikor majd többször kér enni, de az csak átmeneti, pár napig szokott tartani. Úgyis jelzi a baba, hogy mikor éhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!