Mit adjak vacsorára 10 hónaposnak?
Én pépet adok neki fürdés előtt, aztán kis játék és este a táp. Szerintem pépben is van hipoallergén, amit vízzel kell higítani. Ha tápot adsz, szerintem ezt is adhatod.
Ha viszont nem akarod, adj nyugodtan főzeléket. Én annyit adok neki, amennyit elfogad (teljes értékű étkezés, kb annyi, mint délben), aztán tápból már van hogy csak 1-2 dl-t iszik meg estére. Ha nincs a pép, akkor 3-3,5 dl-t.
Nem csoda, hisz egy 10 hósnak igen kevés uzsira a gyümi, este pedig csak tápi. Ezt úgy old meg, hogy tízóraira add a gyümit és du adj neki megint főzeléket. Este tápszer.
Nekem 9 hós a kislányom és ha esetleg du-ra esik a gyümievés akkor dúsítom neki darált kekszel vagy banánt adok krémtúróval. Ami tartalmasabb. De állt. Reggel: 230ml tápszer, tízórai gyümi,ebéd főzelék(húsos), du főzelék(hús nélkül)vacsi 230ml tápszer.
Akkor adj neki valami gyengébb főzeléket. Mondjuk hús nélkül, kevés krumplival, több répával, vagy cukkinivel. Ami már nem fekszi meg a gyomrát lefekvés előtt.
Amúgy én uzsira csak gyümölcsöt adok, de annyit megeszik, hogy tuti elég. Egy alma és 2-3 öklömnyi őszibarack az uzsi. Ha viszont kevés a gyümölcs, a túró nálunk bevált, mint sűrítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!