Tényleg akkora gondot okozhat, ha kimarad a kúszás?
Bocsánat az off-ért, de az utolsótól kérdezem:
Hogy lehet az, hogy a fiad 6,5 éves és már ír az iskolában? Ez azt jelenti, hogy vagy 5,5 évesen ment elsőbe vagy 3 napja. Azt nem hinném, hogy már másodikos, ha meg most kezdte akkor a betűket magától tanulta meg otthon írni. Ilyenkor még nagyon gyakori, hogy megfordítják a betüket. Majd szépen megtanulja rendesen leírni mindet.
És a kérdésre a válasz: mi 6 évig jártunk gyógytornára, jöttek mentek mellettünk a gyerekek, nagyon sokat láttam ez idő alatt. Igen, van összefüggés a mozgásfejlődés és a későbbi tanulási képesség kialakulása között. Mindenképpen rá kellene venni a gyereket a kúszásra, pl játékos feladattal - söprűnyelet alacsonyra téve át kell kúszni az akadály pályán összegyűjteni ezt azt, stb.Az sem baj ha később tanulja meg, az a lényeg hogy gyakorolja be ezt a mozgásfajtát is. Van olyan felnőtt aki máig nem tanult meg kúszni!!!! Én már találkoztam több ilyen esettel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!