Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg akkora gondot okozhat,...

Tényleg akkora gondot okozhat, ha kimarad a kúszás?

Figyelt kérdés
Itt olvastam az egyik válaszban, de pár napja mástól is hallottam, hogy ez mindenképp szükséges az agy megfelelő fejlődéséhez. A babám csak mászik, és a kanapéba kapaszkodva lépeget, a kúszás kimaradt. Még csak erőltetni se tudom neki, mert már tud más helyváltoztató mozgást.
2010. szept. 4. 21:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Azt mondják hogy a mászás nem jó ha kimarad!:)
2010. szept. 4. 21:34
 2/10 anonim ***** válasza:
35%
Hülyeség, az én fiam nem mászott, nem kúszott és mégis egészséges, okos kisgyerek!
2010. szept. 4. 21:35
 3/10 anonim ***** válasza:
45%
Seemi baja nem lesz emiatt,ha már lépeget is. Vannak babák,akik kihagynak egy-egy mozdulatsort!
2010. szept. 4. 21:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az összetett mozgástól fejlődik jobban az agya, vagy valami ilyen. Fontosnak mondják. Kúszás, mászás, szerintem mindegy, annyira hasonló a két mozgásfajta.
2010. szept. 4. 22:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó, ha kimarad. Lehet, hogy most minden oké, de később pl. az olvasásnál gonodt okozhat. Hallottam több olyan esetet, hogy diszlexia is kialakulhat. Ez a fejlődési folymat fontos. Kúszik, mászik, ül. Meg kell tanítani kúszni. Dokitól kellene tanácsot kérni, vagy a védőnőtől. Gyógytornára lehet vinni, vagy gyógytornász ad tanácsot, hogy miként érd el a kúszást pincurinál.
2010. szept. 4. 22:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én lányomnál kimaradt. 2 éves volt, és nem beszélt. A logopédus azt mondta, hogy azért, mert kimaradt a kúszás. Most 4 éves, és szépen beszél. Ettől függetlenül, nem biztos, hogy problémát okoz, de nem kizárt.
2010. szept. 4. 22:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Az én kislányomnál is kimaradt a kúszás, 7 hónapos kora óta mászik, most 11 hónapos, néhány hete már szépen áll egyedül, de még nem lépeget. Én járok vele szenzo-motoros tornára. Megkérdeztem a hölgyet, aki tartja, mennyire gond, hogy kimaradt a kúszás? Azt mondta nem fog problémát okozni, a mászás ami fontos, hogy ne maradjon ki. A legjobb, ha 1 éves koráig mászik, utána kezd el járni. Persze erőltetni semmit nem lehet, van olyan baba, aki mindent nagyon hamar kezd, más meg később. Szerintem nem lesz probléma. Sok játék, mozgás, az a fontos. Egyébként még óvodás korban is rengeteg minden korrigálható. Ne aggódj, szuper okos lesz a babád!
2010. szept. 4. 22:30
 8/10 anonim ***** válasza:
hmmm most hogy igy irjatok, nem kuszott az en babam se, most 6,5eves es ugy ir a suliba neha nem mindig az s,b,d. az 5 6 9 forditva visszafele irja de nem mindig....lehet osszefugges????????????????? nem tudom...
2010. szept. 5. 00:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Bocsánat az off-ért, de az utolsótól kérdezem:

Hogy lehet az, hogy a fiad 6,5 éves és már ír az iskolában? Ez azt jelenti, hogy vagy 5,5 évesen ment elsőbe vagy 3 napja. Azt nem hinném, hogy már másodikos, ha meg most kezdte akkor a betűket magától tanulta meg otthon írni. Ilyenkor még nagyon gyakori, hogy megfordítják a betüket. Majd szépen megtanulja rendesen leírni mindet.

És a kérdésre a válasz: mi 6 évig jártunk gyógytornára, jöttek mentek mellettünk a gyerekek, nagyon sokat láttam ez idő alatt. Igen, van összefüggés a mozgásfejlődés és a későbbi tanulási képesség kialakulása között. Mindenképpen rá kellene venni a gyereket a kúszásra, pl játékos feladattal - söprűnyelet alacsonyra téve át kell kúszni az akadály pályán összegyűjteni ezt azt, stb.Az sem baj ha később tanulja meg, az a lényeg hogy gyakorolja be ezt a mozgásfajtát is. Van olyan felnőtt aki máig nem tanult meg kúszni!!!! Én már találkoztam több ilyen esettel!

2010. szept. 5. 10:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, holnap felhívom a védőnőt, mert azért nyugtalanít a dolog. A kislányom nagyon gyorsan csinált mindent, 6 hónaposan kezdte, és 2 hetente újított, négykézláb állás, ülés, mászás, állás, ezeket 7 hónapos korára "elvégezte", és most már kapaszkodva lépeget 8 hónaposan. Persze mászásra tudom ösztönözni, és szoktam is, mert legszívesebben csak a kanapé mentén álldogálna és lépegetne egész nap.
2010. szept. 5. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!