Mi jut eszedbe a Véda névről?
Csak én asszociálok egyből a Közúti Intelligens Kamerahálózatra? Barátnőmnek nagyon tetszik ez a név a jelentése (bölcsesség) és a hangzása miatt, egyáltalán nem asszociál a kamerarendszerre😂. Én viszont egyből, mivel eleve előbb hallottam erről a kamerarendszerről, mint arról, hogy létezik egyáltalán ilyen név. :D
Aztán azzal szoktam szívatni, hogy oké, legyen Véda, de tutira mindig a kamerákra fogok asszociálni, és mondtam, hogy de ugye nem fog megbüntetni a gyerek, ha mi hajtunk majd gyorsan? xD
A kamerarendszer jut eszembe.
Ha így nevezitek el, neked már nem a kamerarendszer jut róla eszedbe, de minden más embernek igen.
Szilviás példával nem értek egyet, a Szilvia név nagyon gyakori volt és utána lett szilvia a papírtörlő, a véda viszont elöbb volt kamerarendszer és utána lett név (magyarországon), senki nem adta ezt a nevet régebben.
Más az, amikor egy ismertebb, elterjedtebb nevet adnak egy élettelen dolognak. A KATA EVA adózás pl, vagy amit írt valaki Szilvia. Fordítva, mint a Védánál már tök olyan, mintha arról nevezték volna el az illetőt.
Mondjuk mikorra csúfolni tudják a kamerarendszerrel, az 8-9 év, addigra meg kikopik szerintem a köztudatból. Most max. a pólya fölött döbbennek meg a rokonok, hogy Véda?:-O, de az a gyereket nem befolyásolja, és az a lényeg, hogy neki milyen lesz. Persze a védd a... az arcod, védd a kezed felkiáltás és rácsapnak, na az már elgondolkodtatóbb, így megszivatni a gyereket a névadással, de az max. 15-16 éves koráig lehet aktuális. Utána már nem nagyon verekednek vagy csúfolódnak.
Ez fiú vagy lánynév lenne amúgy? Összességében annyira nem ördögtől való ötlet.
Jó akkor ott a Merci. Előbb volt autó, aztán divat, megis akinek Merci a neve, anak egyértelmű kiről van szó, akinek nem meg elsőre a kocsira gondol, na bumm.
Amúgy kb mindenki azt írja hogy annyira nem is rossz, csak még fura, szoktalan, de simán lehet 10 év múlva top név lesz...
Hát,elég ronda ahhoz hogy top név ne legyen,de simán adhatja az akinek tetszik.
Plusz,minden névről neveztek el tárgyakat.A Merci egy csoki is,a Tibi megint egy csoki,a Brenda egy informatikai infó rendszer..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!