2 hónapos kisbaba mennyit aludjon?
jóideje úgy mennek a napok h. este 2x4 órát alszik a baba és nap közben 1x kimegyünk babakocsizni 3 órát, amiből tippre kb. 2 órát alszik.
szóval 2 hónapos kislány, 10 órát alszik.
ez normális mennyiség? vagy növelni kéne?
Köszi bármi infót!
7-es, 9-es, hiába dühöngsz, ezt nem én találtam ki.
"A 2 hónapos baba alvásigénye még mindig nagyon magas. Éjjel 12-13 órát is alszik. Nappali alvásigénye 4 alkalommal 1-2 óra. A 2 hónapos baba 1-1,5 órát marad ébren az alvások között."
( [link]
Amivel nálunk bevált: nyugalom a baba körül (semmi villogó, zenélő, mozgó biszbasz, nem pörög a feje fölött semmi, és főleg nem megy a háttérben a tévé); ébrenléti időben a földön van a játszószőnyén, ahol mellette (és nem a feje fölött!) vannak tárgyak, amikért nyúlhat és amiket magához tud húzni, szájába venni, ha érdekli, nem fordítjuk hasra (max a mellkasunkra téve), hanem úgy általában békén van hagyva; annyit vagyunk vele friss levegőn, amennyit csak az időjárás engedi; igyekszünk egy minimális rutint tartani; minden állandóan kommunikálva van vele, hogy szép lassan megtanulja, mi mi után jön. Egyszóval nyugalom és kiszámíthatóság veszi körül. Nem mondom, hogy ez a biztos recept, de ha egy baba békén van hagyva, nincs kifejezetten "stimulálva" se játékokkal, se a mozgásfejlődésbe való belenyúlással, és tudja, mikor mire számíthat, akkor sokkal nyugodtabb lesz és jobban fog aludni is. Nekem (és nemcsak nekem) legalábbis ez a tapasztalatom.
Akkor kedves 11!
Majd megmutatom a lányomnak, hovy neki marpedig ennyit kell aludnia, ha tetszik ha nem, merta szakirodalom ezt írja 🤦♀️😆
Elmondom,nekünk sincs kiságy forgónk. A tv nappal egyáltalan nem megy, csak este akkor pedig pont alszik... nekünk is megvan a napirendünk, betartjuk. Egész délután udvaron vagyunk kinn a levegőn. Én sem "stimulálom" ahogy irod. A játszószőnyegén elvan magának, nem eröltetek semmit.
Szoval ha fejre állok sem alszik többet, miert nem lehet ezt megérteni?! Nem minden gyerek olyan mintaalvó mint a tied. Az enyém/mienk beéri ennyivel....
Van már egy gyerekem, 3 éves. Ő is ugyan ilyen volt. Sőt megsúgom, most sem alszik annyit amennyit a nagykönyv ír. 1éves kora óta nem alszik nappal... most felkel reggel 7kor, este 10-11 mire le tudjuk tenni. És egész nap jatszik, futkározik, levegőn is rengeteget van, mégsem fárad el. Őt is csapjam agyon emiatt?! 🤦♀️
7# és 9#
Ja és nem dühöngök, csak épp én nem könyvekből nevelem a gyerekem. Hanem teszek rá mit ír a szakirodalom, ha az én gyerekemnek ez a jó. Es egyszerűen rosszul vagyok az ilyen megmondó emberektől... mert bezzeg a te gyereked.....
kedves 12-es, én se könyvből nevelem a gyerekemet, úgy nem is lehetne, azért is írtam le, hogy nekünk mi vált be, mit _tapasztaltam_. és nem mondtam szerintem, hogy "bezzeg az én gyerekem". a kérdező kérdésére válaszoltam. láthatóan téged is zavar, hogy a te gyereked nem alszik jól. akkor miért nem próbálsz megoldást keresni ahelyett, hogy rám pazarlod az energiáidat?
ajánlom az instán a GyermekSzemLélek oldalt, rengeteg hasznos dolog van náluk alvástémában, elég "unortodoxak", de ha valakit zavar, hogy a gyereke nem alszik eleget (vagy nem olyan felbontásban, ahogy az neked is jó lenne), akkor ér próbálkozni.
Na azt mégis honnan szűröd le, hogy ez engem zavar?! Megsugom, egy cseppet sem zavar. Jol alszik, kipihent gyerek, sokat mosolyog, vidám, kiegyensulyozott. Hol olvasod, hogy nem alszik jól?
Ismétlem, engem az zavar, hogy nyomatod itt, szinte ráerőszakolod a kerdezőre (is),hogy már pedig ez kevés... van akinek nem az.
Instáról gyereket nevelni, na ez nekem meg főleg a vicc kategória...
De itt kiszálltam, mert látom nem erted a lényeget.
Semmiben nem akarom megváltoztatni a gyerekem alvasát, mert igy tökéletes ahogy van... ezt nem tudod te elfogadni.
Na pacsipuszi, én leleptem innen mert felesleges itt győzködnöm téged ha csak a saját "igazad" fujod.
7, 9, 12 meg a többi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!