Miután a baba elkezd tenni egy-két-három lépést önállóan milyen gyorsan fejlődik a járása?
Nálunk változó, hogy mennyit megy. Nagyban függ a motivációtól. Ha a kutyákkal megyünk, akkor könnyebb, vagy ha lemegyünk a bicikliút melletti lovardához, akkor egyszerűbb vele. Ha számára céltalanul megyünk, akkor hamar "elfárad", ami igazából a motiváció hiányából fakadó fókuszvesztés. Vagy múltkor elmentem vele a kb 1,5 km-re lévő zöldségeshez (kb 45 perc volt az átlagos 15-20perces út). Visszafelé már nem akart jönni. Akkor a hátamra dobtam a csatosban.
Egyébként én még valahol károsnak is tartom ha egy 1-2 éves gyereket állandóan belekényszerítenek abba, hogy menjen, annyit és arra amerre az anyja/szülei. Határok kellenek persze, de rugalmasnak lenni is tudni kell.
Én egy szóval sem mondtam, hogy ne használtam volna babakocsit vagy ne hordoztam volna, miután elindult. Most lesz hó elején 20 hónapos és a csatost még mindig visszük magunkkal, mert nem konstans a "teljesítménye". Babakocsit azért hagytuk el, mert nekem nehézkes. Ha a férjem is jön velünk vagy csak ő megy vele, akkor ő nem viszi, mert neki kényelmesebb nyakban.
De azt nem hiszem el, hogy egy 1 éves 1,5-2 órákat célirányosan sétált pl a boltba, postára stb. önként és dalolva, anélkül hogy egyszer nem akart volna felkéredzkedni. És nem azért mert az enyém nem csinálta, hanem mert a kora végett erre "nem alkalmas" még... hacsak nincs ráerőszakolva.
Első gyerekünk az első pár lépés után egy hónapig lépni nem volt hajlandó. Utána felállt és átsétált a szobán, ki a konyhába, majd vissza esés nélkül. Ő ilyen biztonsági játékos volt mindenben. Mindent később kezdett, de akkor stabilan. 18 hónaposan tette meg ezt az első összefüggő sétát. Másnap már a társasház körül sétáltunk, útba ejtve a közeli boltot.
DE ennek ellenére 3 éves koráig használtuk a babakocsit IS. Igaz, hogy 2 éves kora után kb. havonta egyszer, de akkor jól jött (nem vezetek).
Testvérénél máshogy volt, ő fokozatosan "indult el". Előbb egy lépés, utána kettő, 4-5, 2 méter, kb. 1,5 hónap volt mire összefüggően sétált. Én innen számoltam az elindulást is, ekkor volt 13 hónapos.
Most 2,5 éves és bizony babakocsival fogunk menni a testvéréért az oviba, mert 1, ébresztenem kell majd, kómás lesz, 2, odafelé sietnünk kell, mert 4 órakor sötétedik, 5, jelenleg szakad az eső = ilyen körülmények között nem várhatom, hogy tempósan gyalogoljon mellettem. Délelőtt sétált már egy nagyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!