Járni nem tudó babáknak nem szabad cipőt húzni a lábukra? Miért? Én még ezt sosem hallotam
Szia!
Rossznak sztm nem rossz, csak még felesleges. Én hűvösebb időkben kocsicipőt adtam rá, rendes cipőt (ill. szandit) akkor vettünk, amikor elindult (10 hósan).
Rendes cipője van? 6 hónapos lábra nem hiszem, hogy kapható lenne olyan.
Talán kocsicipő-azzal semmi gond.
Ezért: "
• Tévhit, hogy azonnal cipőt kell adni a babára, ha feláll, vagy járni kezd. Először még a (tappancsos talpú, csúszásgátló) zokni is megteszi, esetleg a puha talpú otthoni cipő, ha hideg a padló. A baba ugyanis kezdetben még a lábujjaival is kapaszkodik - jobb neki mezítláb, vagy zokniban, azaz, ha érezheti a talajt.A cipőben a láb- és talpizmok sem tudnak megfelelően mozogni, így azok "ellustulnak", ezzel is elősegítve a lúdtalp kialakulását, valamint a gyerek bizonytalan járását. Az első kiscipő tekintetében egyébként is megoszlanak a nézetek. A hagyományos szemlélet szerint kell cipő a babának, mégpedig olyan, ami jól tartja a bokáját. Azonban egyre elterjedtebb az a felfogás is, hogy a legtermészetesebb és legegészségesebb, ha a baba mezítláb gyakorlatozik, mivel azonban nem lehet mindig mezítláb lenni, olyan cipő kell, ami a legközelebb áll a mezítlábas viselethez - ilyenek a puha talpú cipők. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!