Miért sír a baba? kihez lehet fordulni?
2 és fél hetes, kislány.
Már annyi cicit kapott, hogy 5 perc után elalszik a cicin (kb. 500ml körüli mostanság, 4kg.-os).
De amint hozzáér az ember, leveszi a ciciről, torokból ordít. esténként jellemző ez.
Szóval:
- tej van benne, látjuk a súlya alapján, szépen gyarapszik is napról-napra.
- pelenka tiszta, még ritkán szélcsövezzük is, hátha be van szorulva valami
- 25 espumizan cseppet naponta többször is kap, hátha segít neki.
- naponta többször co-lactase csepp-et is kap, hátha segít neki.
Létezik valami gyerek-pszihológus, aki tudna nekünk segíteni?
Most az van h. az esti 19-20h-i fürdéstől számítva másnap hajnali 5-ig megy az ördögi kör, hogy cici-levétel-sírás-dédelgetés-cici. őrület! ez normális, vagy lehet valami betegsége?
Szia! :)
Tudom, hogy nagyon megterhelő egy ilyen új helyzet, de legalább ennyire megterhelő a kisbabátoknak is. Bentről, a biztonságból került ki, ez számára is trauma. Én is nehezen éltem meg akkor, az én kisfiam is folyton cicizni akart, fáradt voltam, nem aludtam, amint megmozdultam, sírt. Ekkor informálódtam a negyedik trimeszterről, elfogadtam, hogy most neki közelségre, bőr-bőr kontaktusra van szüksége, ennek pedig igyekeztem eleget tenni. Fáradt voltam? Nagyon is. Sírtam? Sokat. :) A helyzet végül úgy oldódott meg, hogy nappal maratoni szopizások voltak (gyakorlatilag az egész napom egy állandó szoptatás volt). Ezt viszont igyekeztem minél kényelmesebbé tenni. Magam mellé tettem egy kis egészséges nasit, vizet/teát/gyümölcslevet, választottam néhány jó filmet, könyvet, és pihentem. Vagy épp aludtam szoptatás közben. Éjszaka is próbáltam minél többet etetni, hiszen ez fontos a tejtermelés szempontjából is. Sokat hagytam komfortszopizni is. Amikor már minden porcikám fájt, és tényleg a végletekig kimerültem, akkor cumit adtam neki. :) Ahogy egy korábbi hozzászóló is írta, szerintem is ördögtől való.. Szerencsére nem okozott cumizavart, egyelőre csak az előnyeit érzem így 6 hó elteltével. :) Visszagondolva, néha hiányoznak a hosszas szoptatások, a sok összebújás.
Semmi baja a kisbabádnak, hidd el, semmi szükség pszichológusra!
Minden jót, örömteli babázást kívánok nektek! 😊
*szerintem sem ördögtől való (bocsi, elírtam😅)
Nálunk túl sok volt a 25 csepp, csak 5 csepp espumisant kap etetés előtt. 25 cseppnél torka szakadtából üvöltött, pont mint nálatok. 5 csepp óta rendesen alszik.
Illetve cicizés közben ne hagyd bealudni. Amint elaludna cirógasd meg az arcát, enyhén csípd meg a tarkójánál vagy nagyon finoman dörzsöld meg az ujjaiddal a lábujjait. Ettől nem kel fel csak annyira hogy tovább szopizik. Amikor már kiköpi a cicit vagy szimplán kiesik a szájából, na akkor ette tele magát.
Csecsemő pszichológus? Neked is nagyon kellett a gyerek ennyi ész mellé,anyám borogass..🤦
Egyszerűen testközelségre van szüksége,ha semmi egészségügyi gondja nincs.Vannak és lesznek is időszakok amikor csak az segít,hogy ott vagy,és rajtad "lóg".
Csatlakoznék a többiekhez, szerintem is testközelségre van szüksége, még minden új neki és csak te vagy a biztos neki
N
9hós már Dominik is és már abszolút alváshoz kell neki nagyjából cici, de ilyenkor nekem is az első hónapban csak cicizett nagyjából
4. Trimeszter
Növekedésugrás
Érik az emésztése, emiatt hasfájás is ilyenkor indul
Front is volt
Ezeregy oka lehet és normális
Espumisanból orvos javaslatára minden étkezés előtt 5-8 cseppet adtunk, Co-lactase-ból szintén 5 csepp minden étkezés előtt.
Nálunk ez növekedési ugrás volt. Feltünően sokat kért cicit, ezzel biztosítva tejserkentést, ami rá egy hétre szépen be is állt. Keresket-kínálat.
Meg hát igen a 4. trimeszter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!