Normális hogy elfelejt szavakat amiket eddig tudott? Illetve az normális, hogy ugyanazokat a szavakat használja különböző dolgokra?
16 hónapos, szóval kicsi még, de nem tudom normális-e hogy megtanult valamit és "elfelejtette".
Mondok példát.
Eddig a kaka volt a kaka. Szólt ha volt kaka a pelenkában.
Most minden állatra azt használja, hogy kaka a mesekönyvben. Pedig eddig volt cica és kutya is.
Kicsi még, nem baj, hogy nem beszél, ne értsetek félre, de nem értem a visszafejlődés okát. Mindamellett annak ellenére hogy elfelejtette a szavakat amiket eddig tudott, elkezdett halandzsa nyelven sokkal többet beszélni. Ennek lehet ehhez köze?
Csak és kizárólag olyanok válaszát várom, akiknek tapasztalata van ebben.
Nem felejtette el, csak szimplan most ez tetszik neki. Nálunk sokáig baba volt minden, attol, hogy tudta, hogy cica meg lámpa. Aztan lámpának hivott mindent.
Szerintem ez hasonlo, mint majd a pisi-kaki korszak lesz, hogy ezt nagyon viccesnek fogja talalni es direkt mindig ezt mondogatja. Nyilvan most meg nem ezért mondja. De mi pont ezt a korszakot éljük es borzaszto viccesnek talalja, hogy mindenhez hozzafuzi, hogy kaka. Például a minap az oviban ugy ment be, hogy reggel kakiltam meg anya is...
Vagy ha merges, akkor olyanokat mond, hogy pisikaki vagy. Remeltem, hogy megússzuk ezt:D
Kicsit elkanyarodtam a tematol:)
Nem hinnem, hogy barmi baja lenne a kisfiadnak, szerintem már az is nagy szo, hogy mind szavakat ennyi idosen. Az enyem az másfél evesen 3 szot mondott. 2 eves kora utan kezdett igazan beszelni.
Köszi szépen a válaszokat!
#2 jót kacagtam azon hogy bejelentette a reggeli wc-zéseteket.
#2 vagyok
Ne is mondd:D
Igazából mar en is csak nevetek rajta, de meg amikor elkezdődött ez a korszak, sokszor égett a pofam,neha meg most is. De csillapodik ez a tema,ugyhogy remelem lassan vege:D
4 eves egyebkent a kisfiam. Keszulj, mert elvileg a fiúk jobban toljak ezt a temat😂Azt hallom ismerősi körből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!