Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen napirendje van egy ev...

Milyen napirendje van egy ev koruli babadnak?

Figyelt kérdés
2010. aug. 31. 20:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Általában fél 8 körül ébred! 8kor kap reggelire tápszert!

Azt később amikor kéri, joghurtot vagy gyümölcsöt!

9 fél 10 körül alszik 1-1,5 órát!

Fél 12kor ebédezik!

14kor eszik még tápszert!Utána egyből el is alszik! 1-1,5 órát!

Fél 6kor megint eszik!

Fél 8 kor fürdetem! 8kor vacsi (tápszer). Aztán fél 9re legkésőbb el is alszik!

Régebben végig aludta az éjszakákat most elég gyakran felsír, és kéri a cumit vagy inni vagy csak anya kell!

A nap többi részében mikor nem alszik játszunk, sétálunk egy ideig maga is eljátszik!

2010. aug. 31. 20:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem hogy 14-én lesz 13 hós a kislányom!
2010. aug. 31. 20:41
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!

A lányom 13 hónapos.

Reggeli /10-11 körül kel/: egy pohár tápszer+ kenér /mézzel, v. májkrémmel, v. vajkrémmel, v. felvágottal..../ma mondjuk kolbászt evett/

Ebéd /1-2 óra körül/: leves vagy tészta+szaft+hús, vagy épp ami van

Uzsonna /5 órakor/: tea, szandvics vagy kuglóf, vagy épp ami van :)

Vacsora /8kor/: amit a reggelinél soroltam :)

Megpróbálom naponta változtatni azért az étrendjét, 1-2 napig nem kap ugyanazt.

Nassolni gyümölcsöt szokott vagy jó reggelt kekszet

2010. aug. 31. 20:42
 4/9 anonim ***** válasza:

nincs szigorú napirendünk, de kb így néz ki egy átlag napunk:

6 és 7 között ébredés, utána eszik 210 ml tápszert. Átöltözés, tisztába tevés, utána én is megkávézom, átöltözöm, közben Ő ott bóklászik körülöttem. Utána reggeli, ez úgy fél 8 és fél 9 között. Ő is eszik sajtos kenyeret, vagy sütök neki tojást, vagy corn flakes-t eszik tejjel. Ezután én teszek-veszek, ő továbbra is bóklászik, elég sokat sétálunk fogva a kezét. Olyan 9-fél10 körül beálmosodik, alszik fél órácskát.

Miután felébredt kap tízórait (gyümölcs vagy joghurt) majd lemegyünk az ebédért (kajáldában fizetünk elő) közben bemegyünk boltba, vagy csak sétálunk picit a környéken.

Dél fél1 között ebéd. Általában az én kajámból eszik, de ha nagyon nem akarja enni, akkor melegítek neki bébiételt. Utána kicsit ejtőzünk, játszunk és 2 körül megy aludni. Nagyon változó mennyit alszik, van hogy 3 órát is bealszik délután. A jellemzőbb inkább az 1-1,5 órai alvás. Ébredés után játék, uzsonna 4 körül és húzunk le levegőre. (Na ez most a rossz időnek köszönhetően meg fog változni, még nem tudom hogyan...) 6-7ig lent vagyunk játszótéren, sétálunk, majd hazaérve vacsi, általában kenyér, sajt, én felvágottat még nem adok neki. Lekvárt, kakaót utálja. Ilyenkor már abszolút nem eszik sokat, 1 vékony szelet szeletelt kenyeret épp hogy bele tudok diktálni... utána fél óra pancsizás, 8 körül 210 ml tápszer és alvás.:)

13 hónapos lesz a héten.

És nektek hogy telik?

2010. aug. 31. 21:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Az en kislanyom is 13 honapos,mostanaban nagyon koran kel es ejjel is tobbszor ebred,most bujik a 12-ik fogacskaja,hat korul tapszer,visszaalszik kb.fel kilencig,akkor reggelire kap tejpepet vagy vajas kenyeret,most probalgatok neki kulombozo uj izeket,ma pl.rantottat de kikopte.11-fel tizenkettokor elalmosodik de ha kimegyunk delelott setalni akkor csak ebed utan alszik.Ilyenkor alszik masfel orat,majd ebed:fozelek vagy bebietel,ma evett eloszor a mi kajankbol,izlett neki:tarhonya csirkemell porkolttel.Ebed utan jatszas az agyaban vagy a szonyegen,(meg nem jar)negy fel otkor alszik ujbol,utana gyumolcs vagy babapudinguzsonnara,este nyolc korul furdes majd 250 ml. tapszer es alvas,delutan is ki szoktunk menni ha szep ido van.
2010. aug. 31. 21:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a nagyok ovija miatt majd most lesz egy kis változás, de kb. ilyen egy napunk:

Éjjel többször kel szopizni, reggel fél 7 körül pattanunk ki az ágyból. Elvisszük oviba a nagyokat, fél 9-kor haza, reggeli, fél 12-kor ebéd, alvás fél2-2-ig, utána játék, 3-kor uzsi, séta az oviba, 6-kor vacsi, fürdés, mese, 8-kor alvás. Délelőtt általában egyedül játszik, illetve nyilván szólok hozzá, de próbálom már őt is arra szoktatni, hogy olyankor én elvégzem a dolgom, és a délután az övéké teljes egészében.

14,5 hónapos a kislányom. Nyáron kb. ugyanez volt az ovis séták nélkül. Olyankor délután voltunk levegőzni valahol.

2010. aug. 31. 21:18
 7/9 anonim ***** válasza:
reggel 7-8 között ébred.akkor még az ágyban megissza a kakaóját,majd még ált fél órát lustálkodunk.mig én összerakom a szobát,felöltözök,elmosogatok addig ő játszik,majd mikor végeztem felöltöztetem.elsétálunk a boltba(megy már kb 1 hónapja).reggelizünk(kenyér,joghurt,ami épp eszembe jut)gyümölcs.11 körül megint kakaózik. utána nemsokkal alszik.általában 2-4 órát alszik.mikor felkel akkor ebédel(ha olyan az ebéd akkor abból eszik ami a mi kajánk,ha nem neki való a saját kajájából kap.ébredéstől függően 4-5 körül tejpép.utána sétálunk 1,5-2 órát babakocsiba.7-negyed 8 körül megyünk fürdeni,utána megint kakaó.van hogy egyből elalszik,de van hogy játszik még 1-2 órát.az éjjelt végigalussza 1 hónapja.max csak a cumiért kel fel.napközben sokat játszunk,mesét nézünk(a dzsungel könyve a kedvence),beszélgetünk.kedvence a kisautók és a triciklije(már le kellett venni a kiesésgátlót,mert nem tudott egyedül ráülni és volt hogy elborult mikor próbálkozott,igy levettem)igaz kintre még ne használjuk,mert nagyon mocorgós és nem enged irányítani,meg mindig kiszállna belőle úgyhogy most szobába van,meg már hideg van hozzá.
2010. aug. 31. 21:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Az én kislányom ma 1 éves. Napirendünk kb:

7-kor ébredés 250 ml tápszer reggelire, öltözködés,fél óra játszás és sétálni megyünk.Utána takarítás kisányommal.

10-kor 200 ml gyümipép utána 1 óra alvás.

12-kor ebéd azt eszi amit mi. Játszás .

13:30-kor gyümijoghurt vagy krémtúró uzsira utána 1 óra alvás. Majd egy kis séta egy kis játszás.

17:30-kor sajtkrémes vagy májkrémeskenyér vagy vajaskenyér vacsira.Játszás fürdésig.

19-kor fürdés 250ml tápszer vacsira és kb 20 órakor alvás.

2010. aug. 31. 21:58
 9/9 anonim ***** válasza:
21:58-as vagyok . az uzsink nem 13:30-kor van elirtam, hanem 15:30-kor.
2010. aug. 31. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!