Milyen napirendje van egy ev koruli babadnak?
Szia!
Általában fél 8 körül ébred! 8kor kap reggelire tápszert!
Azt később amikor kéri, joghurtot vagy gyümölcsöt!
9 fél 10 körül alszik 1-1,5 órát!
Fél 12kor ebédezik!
14kor eszik még tápszert!Utána egyből el is alszik! 1-1,5 órát!
Fél 6kor megint eszik!
Fél 8 kor fürdetem! 8kor vacsi (tápszer). Aztán fél 9re legkésőbb el is alszik!
Régebben végig aludta az éjszakákat most elég gyakran felsír, és kéri a cumit vagy inni vagy csak anya kell!
A nap többi részében mikor nem alszik játszunk, sétálunk egy ideig maga is eljátszik!
Szia!
A lányom 13 hónapos.
Reggeli /10-11 körül kel/: egy pohár tápszer+ kenér /mézzel, v. májkrémmel, v. vajkrémmel, v. felvágottal..../ma mondjuk kolbászt evett/
Ebéd /1-2 óra körül/: leves vagy tészta+szaft+hús, vagy épp ami van
Uzsonna /5 órakor/: tea, szandvics vagy kuglóf, vagy épp ami van :)
Vacsora /8kor/: amit a reggelinél soroltam :)
Megpróbálom naponta változtatni azért az étrendjét, 1-2 napig nem kap ugyanazt.
Nassolni gyümölcsöt szokott vagy jó reggelt kekszet
nincs szigorú napirendünk, de kb így néz ki egy átlag napunk:
6 és 7 között ébredés, utána eszik 210 ml tápszert. Átöltözés, tisztába tevés, utána én is megkávézom, átöltözöm, közben Ő ott bóklászik körülöttem. Utána reggeli, ez úgy fél 8 és fél 9 között. Ő is eszik sajtos kenyeret, vagy sütök neki tojást, vagy corn flakes-t eszik tejjel. Ezután én teszek-veszek, ő továbbra is bóklászik, elég sokat sétálunk fogva a kezét. Olyan 9-fél10 körül beálmosodik, alszik fél órácskát.
Miután felébredt kap tízórait (gyümölcs vagy joghurt) majd lemegyünk az ebédért (kajáldában fizetünk elő) közben bemegyünk boltba, vagy csak sétálunk picit a környéken.
Dél fél1 között ebéd. Általában az én kajámból eszik, de ha nagyon nem akarja enni, akkor melegítek neki bébiételt. Utána kicsit ejtőzünk, játszunk és 2 körül megy aludni. Nagyon változó mennyit alszik, van hogy 3 órát is bealszik délután. A jellemzőbb inkább az 1-1,5 órai alvás. Ébredés után játék, uzsonna 4 körül és húzunk le levegőre. (Na ez most a rossz időnek köszönhetően meg fog változni, még nem tudom hogyan...) 6-7ig lent vagyunk játszótéren, sétálunk, majd hazaérve vacsi, általában kenyér, sajt, én felvágottat még nem adok neki. Lekvárt, kakaót utálja. Ilyenkor már abszolút nem eszik sokat, 1 vékony szelet szeletelt kenyeret épp hogy bele tudok diktálni... utána fél óra pancsizás, 8 körül 210 ml tápszer és alvás.:)
13 hónapos lesz a héten.
És nektek hogy telik?
Nálunk a nagyok ovija miatt majd most lesz egy kis változás, de kb. ilyen egy napunk:
Éjjel többször kel szopizni, reggel fél 7 körül pattanunk ki az ágyból. Elvisszük oviba a nagyokat, fél 9-kor haza, reggeli, fél 12-kor ebéd, alvás fél2-2-ig, utána játék, 3-kor uzsi, séta az oviba, 6-kor vacsi, fürdés, mese, 8-kor alvás. Délelőtt általában egyedül játszik, illetve nyilván szólok hozzá, de próbálom már őt is arra szoktatni, hogy olyankor én elvégzem a dolgom, és a délután az övéké teljes egészében.
14,5 hónapos a kislányom. Nyáron kb. ugyanez volt az ovis séták nélkül. Olyankor délután voltunk levegőzni valahol.
Az én kislányom ma 1 éves. Napirendünk kb:
7-kor ébredés 250 ml tápszer reggelire, öltözködés,fél óra játszás és sétálni megyünk.Utána takarítás kisányommal.
10-kor 200 ml gyümipép utána 1 óra alvás.
12-kor ebéd azt eszi amit mi. Játszás .
13:30-kor gyümijoghurt vagy krémtúró uzsira utána 1 óra alvás. Majd egy kis séta egy kis játszás.
17:30-kor sajtkrémes vagy májkrémeskenyér vagy vajaskenyér vacsira.Játszás fürdésig.
19-kor fürdés 250ml tápszer vacsira és kb 20 órakor alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!