Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért fél a szüleimtől a kisfiam?

Miért fél a szüleimtől a kisfiam?

Figyelt kérdés
Holnap lesz 5 hónapos. Az utóbbi kb. 2 hétben kezdett el félni tőlük, mikor meglátja őket, elkezd pityeregni. De csak akkor, ha ők jönnek hozzánk, ha mi megyünk, akkor nincs baj. Anyuék kb. hetente-kéthetente jönnek megnézni a kisfiamat, a nővéremnek van két gyermeke, tehát nekik nem első unoka. Anyósomék egy héten 3-4 nap átjönnek, én egyszer átviszem, nekik első unoka, és tőlük nem fél. Vajon azért van így, mert anyósomékat sűrűn látja? Nekem nagyon fáj, hogy anyuék láttán pityereg. Mit tehetek?
2008. dec. 11. 12:20
 1/5 anonim ***** válasza:

szia,

Más idegennel szemben is így viselkedik?

Ők még nem emlékeznek vissza hetekre, tehát ha hosszabb ideig nem látja őket , akkor elképzelhető, hogy idegennek tekinti őket.

Nem dohányoznak véletlenül? mert a dohány szaga is zavarhatja...

2008. dec. 11. 12:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is túl ritkán látja a szüleidet. Ha meg ti mentek hozzájuk, akkor valószínűleg a babád azért nem sír, mert neki kb. olyan a látogatás, mint ha elmennétek egy boltba (ott is csak idegeneket lát). Ha a saját "birodalmába" jönnek az idegenek, az lehet, hogy zavarja.

2008. dec. 11. 13:13
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A déditől sem fél, pedig ő havonta jön hozzánk (anyósom anyukája). Nem dohányoznak a szüleim, anyósom viszont igen.

A barátainkra is mosolyog, ha jönnek.

Olyan rossz ez, pedig anyuék is végtelen szeretetet adnak.

2008. dec. 11. 15:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez a szitu. 4hós a babánk és csak anyu láttán kezd sírni akár nálunk akár náluk. Ölbe sem veheti,mert egyből sírni kezd.Nekem az a gyanúm,mivel senki mással nem csinálja,hogy érzi a túlzott aggodalmat. Anyukám túl lelkis,már alig mer hozzá közelíteni és ezt megérzik.Ha ők is ilyenek,kérd meg őket,hogy magabiztosan közelítsenek hozzá.Egyébként pszihológust kérdeztem,azt mondta ők olyan dolgokat is megéreznek mint pl.betegség,amiről az illető még nem is tud,vagy az emberek közti feszültség amit lepleznek,stb.
2008. dec. 11. 17:00
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Érdekes, amit írtál!

3 hónapos koráig a kisfiam csak anyu kezében nyugodott meg, nála nem sírt, ezért is furcsa.

2008. dec. 11. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!