Bolcsode igen vagy nem?
Szerintem igazán nem lenne baj, de csak ha tényleg normális bölcsöde van.
A fejlett világ legnagyobb részében az anyák max. fél évig lehetnek otthon a gyerekkel, és nem lesz semmilyen bajuk emiatt.
AZ meg, ami mostanában elterjedt, hogy amíg az anya otthon van, addig a gyerek egy percet sem lehet mással, az viszont igencsak ártalmas a szociális fejlödés szempontjából.
Nem mindegy, hogy mikor.
Fiam 2 év 9 hónaposan kezdett és csak azért, mert az ovi nem vette volna fel év közben, bölcsit pedig nem kezdhet betöltött 3 évesen egy gyerek. Február és szeptember között viszont "nem tudtam volna hova rakni" (betöltött 3 évtől addig, míg oviköteles nem lesz), így kezdett bölcsit.
Testvére augusztusi, nála fel se merült a bölcsi, nem is volt kész közösségre előbb.
Leghamarabb 45,legkésőbb 28 nappal, az kimaradt.
Nem,de azért mert tervezzük a kistesót,és igy feleslegesnek érzem azt,hogy visszamenjek dolgozni
Igy meg maradok vele itthon, hálIstennek az ovóda pont a szomszédunkban van,óvodavezető az unokanövérem,kislányom keresztanyja,igy d.e általában ott vagyunk a kislányunkkal alvás időig (legalább nem kell félnem a beszoktatástól 😃😍)
21 hónapos,és ahogy irták elöttem szüksége van a gyerektársaságra
Mióta bejárunk,a kislányom sokkal jobban kezelhető,szófogadóbb,nincs annyi hiszti,este alszik mint a bunda,valamikor még d.u is átlépünk
Szóval szerintem jó dolog a bölcsi!
AZ első és a harmadik nem volt bölcsis, a középső igen.
Az első esetében megengedhettem magamnak, hogy végig otthon maradjak, a másodiknál sajnos nem, kevés lett volna már a GYES, muszáj volt visszamenni dolgozni (bizonyos okok miatt egyedül voltam a két gyerekkel, ez most nem lényeg). A harmadikn is vissza kellett mennem dolgozni, de akkor apuka épp munkanélküli volt, így ő ment GYES-re, utána GYET-re is; így tudtuk kihozni a legjobbat az adott helyzetből. Mire ezek lejártak, apának is lett munkája, én is dolgoztam a régi helyemen, a fizetés is nőtt, szóval teljesen rendbejöttünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!