Van ismerősi körötökben hallássérült pár, akik babát nevelnek? Hogy boldogulnak? Vannak különleges eszközök, pl légzésfigyelő, ami villog, ha gond van?
Szia! Én egy nagyothalló anyuka vagyok, 5 és fél hónapos babával. Egyedül nevelem.
Amit ajánlani tudok az a LIZA készülékek. Egy főegységből és hozzá csatlakoztatható apróbb egységekből áll. Ami nekem van: csengő jelző, telefon jelző, babasírás-jelző (gondolom ez érdekel), és ébresztő óra, ami fénnyel és/vagy hanggal jelez. Nekem bevált.
Azt nem tudom, hogy baba légzésfigyelő van-e hozzá, de mivel az is hanggal jelez, simán rá lehet csatlakoztatni bármilyen babalégzésfigyelő készüléket pl. a telefon vagy a csengő jelzésének a helyére. Technikailag szerintem megoldható.
A LIZA készülékeket pályázaton nyertem, mert nem tudtam volna kifizetni. Az ára akkor (úgy 6-7 éve) 300 ezer körül mozgott.
Ha bemész egy audiológiai állomásra (hallásvizsgáló), ott is tudnak felvilágosítást és tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!