Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves kislányom nem nyitja...

1 éves kislányom nem nyitja ki a száját kanalas evésnél. Miért van ez?

Figyelt kérdés
Szürcsöli a papit. Semmi darabosat nem eszik meg.
2010. aug. 30. 11:13
 1/2 anonim ***** válasza:
Mikor kezdted nála a hozzátáplálást? Mennyit próbálkozol egy nap? Azért kérdezem mert az én kisfiam is így volt az elején. Sajnos nekünk el kellett kezdeni a hozzátáplálást 6 hónapos kora előtt mert annyira kevés tejem volt, hogy nem lakott jól vele, elég sokat fogyott abban az időben és a gyerekorvos javasolta a szilárd kajákat. Én meg sírva etettem a gyereket mert egyszerűen nem akart enni, úgy kellett beletömködni a kaját, nem akarta rendesen kinyitni a száját ő is csak szívta a kanalat. :S Gyakorolni kell, más megoldás sajnos nincs. A kisfiam már szépen tud enni, már próbálkozik egyedül is kanállal. (13 hónapos) Hány foga van a kislányodnak? Szerintem érdemes lenne megpróbálni hagyni, hogy egyedül egyen valamit, adj a kezébe egy pukit vagy egy kekszet (ha kevés foga van akkor is el tud rajta nyammogni) és talán így ráérez. Egyébként mindig így eszik vagy csak néha? Az is lehet azért csinálja mert nem éhes....
2010. szept. 5. 09:40
 2/2 A kérdező kommentje:

A hozzátáplálást 5 hónaposan kezdtem, de fél éves koráig nem evett semmit anyatejen kívül. Nem tudtam beletukmálni. 3 evés kanalas, a másik 2 tápszer, ami cumisüvegből megy.

Vagyis pár napja adok neki kenyeret, de szerintem egybe nyeli le a falatokat. 6 foga van,de nem használja. A picit darabos ételt sem ette eddig, kilökte a nyelvével. Pskótát adtam neki a puhább fajtából, na, azt elnyámnyogja. Mindig így eszik. És nagyon pici is.

2010. szept. 5. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!