A következő nevekben gondolkodunk: Genovéva, Melánia, Titanilla, Angelika, Zelma. Melyik névről mit gondoltok?
Genovéva... borzalmas
Melánia... nem rossz, de nem lenne az a pénz, hogy adnám
Titanilla... számomra egy nőnek öltözött szőrös pasi ugrik be róla
Angelika... a legelviselhetőbb, Angi becézés tetszik, de nem adnám ezt sem
Zelma... jézusom.
Nektek kell azonosulnotok vele, a hangzásával, a hangulatával. Mennyire illik hangzásban a vezetéknevével.
Itt csak azt tudhatod meg, hogy tőled teljesen idegen emberek némelyikének milyen a pillanatnyi hangulata, milyen az ízlése. Nem szabad, hogy mérvadó legyen. Ez kettőtök személyiségének a függvénye, családi hagyományé, vagy a műveltségeteké, valamilyen szép élmény, valaki fontos személyiség az életetetekben, stb., stb.
Nekem mindegyik tetszik, de mi közöm nekem a Ti intimitásotokhoz?
A név a személyiségének az egyik legfontosabb részévé válik. Ha a nevedet leírod, akkor az TE vagy. Így érdemes gondolkodni a gyereketek nevéről is.
Melánia - ilyet ismerek. Melinek becéztük. Sokszor panaszkodott, hogy Melindának értették a nevét.
De szerintem a felsoroltak közül ez a legszebb.
Titanilla - Tita, ő egy csúnyácska lány. Hosszúkás fej és az ínye olyan nagy, mint a fogai... Emiatt mindig ilyen lányhoz társítom.
Többit nem ismerek. Genovéva nekem inkább országnév hatást kelt, Angelika becenévnek hat, akkor inkább Angéla, az szebb. Zelma mint egy zöldség név.
Szerintem is az Angelika a legszebb ezek közül, de nár miért lenne kicseszés utolsó?
Amúgy sem biztos hogy külön ajándékot kapna névnapjára. A mi családunk se tartott soha névnapot es ismerek meg ilyet. Eszebe se jut senkinek a névnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!