Hogyan? Hogy lesz ebből rendes evés? Hogyan csináljam?
Hat és fél hónapos a kisfiam.Délelőtti szoptatás után kínálom őt gyümölccsel.Nincs tőle elragadtatva, jó, ha két-három kanállal elfogad.
Nem tudom, hogy fog-e valaha "normálisan" enni.
Köszi! :)
Minden nap turmixolom a "ficsiségeket", ez a jómadár meg csak öklendezik vagy vigyorog,ha közelítek a kiskanállal.
Én 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást, és 8 hósan sikerült kiváltani egy étkezést, addig szinte csak szopott. A 2. étkezést 10 hónaposan váltottuk ki, a 3.-at pedig 12 hósan. Mi nagyon lassan haladtunk, a lányom nagyon szeretett szopizni, és nagyon utálta a kanalat.
Még csak 6,5 hós a babád, már feladod :) Türelem :) :) Az a lényeg, hogy ne erőltesd!!! Amikor kanalas kaját adsz neki, mindig legyen éhes (legutóbbi szopi óta 2-3 óra teljen el), és legyen kipihent (legjobb alvás után).
Ja most olvasom (eddig nem vettem észre), hogy szopi után kínálod őt gyümivel, akkor ne is csodálkozz, hogy nem kell neki, hiszen nem éhes. Szopi előtt adj neki gyümit, és utána szoptasd, különben soha nem fog enni. Tele a pocakja anyatejjel, nem kell neki már más utána, ez egyértelmű.
Remélem tudtam segíteni.
KIslányom tápszeres,de mi is ugyanígy küzdünk az evéssel (5 hónapos). Ő nem hajlandó enni kanállal, ha nagyon éhes. Akkor csak az ordítás van. Először tápszer és utána jöhet néhány falatka. 2-3 kanál. Nagyokat vigyorog ilyenkor, mintha azt mondaná: na jól kitoltam veletek!
Védőnőm azt mondta nem baj, lehet, hogy ő lassabban halad. Nyugalomban legyek, fog enni, nem lesz semmi gond.
Kitartást nektek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!