Kinek mikor kezdett el járni a babája?
Attól függ melyik gyerek.
Első gyermeknél kb 14 hó volt az önálló járás, harmadik gyermek esetén ugyanez 9-10 hónapos kor között.
Nagyon látszik a fejlődés ütem különbség első, második, harmadik gyerek esetén. Kicsi a korkülönbség, eléggé húzzák egymást.
Szóval ne aggódj, az a lényeg. Itt aztán tényleg nagy időbeli különbségek lehetnek és mind teljesen rendben van.
"Nagyon látszik a fejlődés ütem különbség első, második, harmadik gyerek esetén. Kicsi a korkülönbség, eléggé húzzák egymást."
Azért ezt sem kell minden esetben készpénznek venni. Nálunk is kicsi a korkülönbség, mégis sokkal gyorsabb volt minden téren a nagyobbik. Mozgásfejlődésben és beszédben is. A kisebbiket sem mondanám lassúnak, ő átlagos. A nagy meg kimondottan gyors volt. Ráadásul a nagyobbik fiú, a kisebbik lány - mást se hallgattam, mint azt, hogy kössem fel a gatyát, mert a kislányok sokkal "cserfesebbek", meg hamarabb beszélnek... és mivel a fiam igazi dumagép volt, a lányom biztos hogy még durvább lesz. Hát nem, 13 hónaposan egyelőre a "nem" az egyetlen igazi szava. A fiam ennyi idősen megmondta a nevét ha megkérdezték, és kb 30-40 szavas szókincse volt.
11 hónaposan állt fel, 14 hónaposan indult el stabilan.
Soha nem vezetgettük.
Első 18 hónaposan.
Második 11 hónaposan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!