Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyen hőségben (35 fok) ti...

Ilyen hőségben (35 fok) ti miben vinnétek haza a babát a kórházból?

Figyelt kérdés
2021. júl. 30. 11:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként miért baj, ha megy a klíma? Nem közvetlenül a babára fújódik. Azért hőgutát csak nem kell a kismamának kapnia.
2021. júl. 30. 13:16
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A baba is kaphat hőgutát. Nálunk is van klíma soha semmi baj nem volt.
2021. júl. 30. 13:17
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

#12: Kaphat, úgy 40 fok felett. Kisbabák 35 fokban több réteg ruhában is elvannak.

Nekünk a védőnők mondta azt, hogy egyáltalán nem baj az, ha nincs klímázva, sőt, jót is tesz neki. Ez olyan, mint az immunrendszer. Ha kicsiként kap el különféle vírusokat, akkor az sokkal jobb, mert megismeri a szervezete és jobban tud utána majd védekezni ellene. A meleg is ilyen, ha megismeri, akkor később sokkal kevésbé lesz negatív hatással rá. Amikor ezt mondta, akkor kapásból eszembe jutott az unokahúgom. Ő tipikusan "klímás" gyerek volt, mindig ment a klíma az autójukban, ahogy otthon is. Nyáron sosem volt kint az udvaron, mindenki tudja róla hogy nem bírja a meleget (pedig nyári születésű). Idén ezt ismételten bebizonyította, mikor ki kellett mennie akkor elájult a melegtől (már 14 éves amúgy). Pedig még csak 31 fok volt akkor, és úgy 10 percet volt kint. Szerintem igaz lehet ez, tehát jó ha megszokja már fiatalabb korban a meleget. Van az a mondás, hogy a nyári gyerekek a nyarat szeretik, a téliek meg a telet. Ez régen tényleg igaz volt. Valószínűleg azért, mert a születés utáni hőmérséklet ekkora hatással volt rájuk. Ez a hatás most is megvan, illetve meg lenne, csak mostmár sokkal többen klímáznak, így a gyerek közül egyre kevesebb szereti a nyári meleget. Tehát én tuti nem klímáznék. (Magam miatt se, sosem voltam tartósan klímás helyen, emiatt a mostani 30-32 fokban is jól elvagyok még, izzadás nélkül.)

2021. júl. 30. 13:39
 14/15 anonim ***** válasza:
67%
Ez a "klímás gyerek" izzadósabb lesz később olyan mítosz, mint hogy a tápszeres gyerek meg betegesebb?:D
2021. júl. 30. 13:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Hmm, ezt en meg nem hallottam de lehet benne valami. Anyam januari utalja a nyarat. Apam juliusi es utalja a telet. En meg szeptemberi vagyok es mindent utalok xd

A tapszeres viszont real. Nekem a hugom az. Kiskoraban mindenfele betegsege volt. Azt mondtak hogy az anyatej hianya miatt nem kapott semmilyen immunitast es amiatt van. A dokik mondtak ezt sok vizsgalat utan szoval gondolom igaz. De aztan kinotte mara.

2021. júl. 30. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!