Mei tai, hordozókendő, kenguru? Melyiket érdemes megvenni?
Kengurut ne!!! Kérlek... Nagyon egészségtelen a gerincnek, a csípőnek, fiú esetén a heréknek is, ráadásul a hordozó személy hátának is, akkor is, ha most majd dőlni fognak a válaszok olyan anyukáktól, akik mindhárom gyereküket abban hordozták.
A legkényelmesebb és a legnehezebben megköthető a kendő. nagyon kényelmes és nagyon egyszerű is megkötni a mei tai-t, nekünk is ez van, 2,5 hónapos kora óta csakis ebben viszem a fiamat mindenhová, még orvoshoz is. csípőszűrésen pl megdícsértek, mert ez biztosítja a helyes terpesztartást. ha ne akarsz kötözéssel bajéódni, akkor megfelelő lehet neked egy formázott csatos hordozó, röviden SSC, pl a Manduca, de van jó magyar gyártmány i: Liliputi, Magyarinda, Babbinka.
A hordozók fajtái:
Hordozás hidegben:
A hordozás ortopédiai előnyei:
mi kendőt használtunk/lunk. nagyon szeretjük, de így nyáron nagyon összeizzadunk a babával sajnos. télen feltekered, felveszel egy nagyobb kabátot és ennyi. legfeljebb lesz egy-egy púp itt-ott:)
kengurunk is van, azt is használjuk úgy 4-5 hetes kora óta. valóban lógnak benne a lábai kissé, de én úgy vettem észre, hogy sokkal jobban alszik benne, mint a kendőben. tegyük hozzá, én nem tudtam sose úgy felkötni, hogy az alvó gyerek fejét megtartsa, mindig fogtam én is a fejét, ha elaludt. a kenguru viszont tartotta neki.
mei tai-t nem próbáltuk.
Én kenguruztam, hasonló mint a csatos hordozó, de mégsem az, ortopédiailag ugyan azt tudja mint a hordozó, csak kenguru nevet kapta, de semerre sem feszíti merevíti ki a babát, csak szemből lehet használni!!, a lábaknak megfelelő tartása van, nem csak lóg benne a baba, nem nyomja...
Nagyobbra is kengurut vettem, csípőhordozósat.
Nagyon jóízüen alszik utazás közben, neki is kényelmes, szeret benne csücsülni, az anyának, 22hetes terhes vagyok, és simán bírom cipelni benne a 11kg fiamat... nem nyomja a vállat, hasat, csípőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!