Újszülött köldökét mivel érdemes ápolni hogy a köldökcsonk mihamarább leessen?
Octenisepttel kezeltem, mert az volt az előírás.
6 hétig megvolt a csonk, a végére már vérzett, gennyes volt.
És nem én csináltam rosszul, utosló héten mar a védőnő jött ki napi 2x lekezelni.
Meguntam, alkoholra váltottunk, onnan 3 nap és leesett.
Most októberben szülök újra, csak alkoholozni fogom.
Alkohol, a sok baromságot kitalálják, az octenisept aztatja, gennyesedik, az alkohol szarit és elparolog.
Csak ebbe a hülye világba mar az se jó ha törött üveggel vakarjuk a seggunket
5-ös vagyok
Állandóan oktatásra és tovabbkepzesre járó egészségügyis vagyok
A második gyerekemnél a Betadinet ajánlotta a gyerekorvos és a védőnő is. Pár nap alatt gyönyörűen leszáradt a csonk. (Simán kijön a ruhákból a jód, folttisztítózni sem kell.)
Az elsőnél az Octeniseptet írták elő. Hetekig bíbelődtünk vele.
Külföldön élünk, itt semmivel. Szerintem ennek van egy adott ideje, fölösleges sürgetni.
Itt a babákra nem kennek semmit, volt otthon gézlap, ampullás sós víz és 1db tusfürdő ami sampon is + popsikrém.
Másik gyermekemet otthon szültem, meg is lepődtem hogy anno mennyi kenceficénk volt, most meg konkrétan a gyerekdoki semmilyen listát nem adott. Leesett a köldökcsonk gyulladás nélkül, csak szárazon kellett tartani.
En Betadinoztam, de utòlag olvastam, hogy kisbabànak nem ajànlanak jódosat, ès hònapokig nem.bìrtuk kipucolni a köldökèből a jòd maradèkàt.
Ha ùjra lenne kisbabàm, nem kennèm semmivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!