Lehet donga lába a fiamnak?
Figyelt kérdés
Féléves, nem forog egyik irányba, a védőnő azt mondta, talán kicsit később indul be nála. Anyósom viszont olyanokkal riogat, hogy lehet, donga lába van, mert szerinte furcsán állnak a lábai. Én nem vettem észre semmit és eddig sem a védőnő, sem a gyermekorvos nem mondta, hogy bármi rendellenesség lenne a lábával. Meg elvileg újszülöttként már észrevették volna a kórházban. Szóval szerintem nincs ilyen baja (legalábbis bízok benne), de most eléggé elbizonytalanodtam. Főleg, hogy azt is mondta anyós, hogy a felmenők közt volt,aki furcsa, speciális cipőt hordott,de azt nem tudni,mi volt a baja, mert akkor még más volt az orvostudomány. Mit tennének a helyemben? Beszéljek védőnővel, orvossal? Egyáltalán valóban lehet rá esély, hogy donga lába van és eddig senki nem vette észre?2021. júl. 21. 09:16
1/8 anonim válasza:
A dongalábat a kórházban automatikusan észrevették volna.
anyós buta mint a föld.
2/8 anonim válasza:
Keress rá a dongalábra a képek között. Rá fogsz jönni, hogy ha azzal született volna azt észreveszik.
Anyóst pedig hanyagold.
Dévényeshez vidd el, mert lehet izomgyengeség vagy letapadás ami miatt nem forog
3/8 anonim válasza:
Nem a donga láb miatt aggódnék, az butaság. Az viszont, hogy nem forog egyik irányba már inkább aggasztana, annak a legtöbbször oka van. Nálunk is ez volt, elvittem Dévényeshez, a válla feszes volt, a többi része enyhén hipotón. 2 hónap kezelés és 3 hónap tsmt torna kellett, hogy rendbe jöjjön.
4/8 anonim válasza:
Jajjistenem, omnitudor anyós.... :-D :-D :-D
HA se a kórházban, se a gyerekorvos nem látott rendellenességet, miért aggódsz????
5/8 anonim válasza:
Megszólalt a gödörből a lyuk.. nem kell az anyóssal foglalkozni hülyeségeket beszél. Inkább tornáztatni vidd, hogy a forgáson segítsenek.
6/8 anonim válasza:
Hidd el a dongalábat észrevennéd.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A forgás hiánya engem is aggaszt kissé, nem is értem, a védőnő miért vette félvállról. Vagy megint beszélek vele, vagy esetleg a gyermekorvossal beszélek.
2021. júl. 21. 14:13
8/8 anonim válasza:
A dongalab nagyon feltűnő, manapsag a legtöbb esetben észreveszik mar a méhen belül az ultrahangon. Amiatt ne aggodj, hogy az van neki. De szerintem a forgas hiánya miatt, es ha "furcsa" a lábtartása, vidd el mindenképp felméretni, akár devenyes, ortopedia a lába miatt, fejlodesneurologia, fejlesztohazakban baba mozgasvizsgalat, ezek lehetnek hasznosak. Legjobb esetben is megnyugtatnak, hogy minden rendben, vagy ha fejlesztés kell, akkor javasolni fogják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!