Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire baj, hogy repülőzik...

Mennyire baj, hogy repülőzik a baba?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hónapos, szépen alakul a mozgása. Forog hátról hasra, hasról hátra, próbál kaszni, néha majdnem mászni. Hasból próbálkozik a felüléssel, de azt ugye nem engedjük. Szeret hason, ha hason fekszik emeli a fejét, nyúl a játékokér, kitámasztó magát szépen...viszont van mikor elkezd repülőzni és úgy kitartást magát egy ideig. Aztán megint vissza támaszkodik, megint repülőzik. Olvastam, hogy nem feltétlenül jelent rosszat, a védőnőnk azt mondta reméljük kinövi. Volt akinek a babája ugyan ezt csinálta, és nem lett belőle baj? Furcsa hogy a védőnő félvállról vette, próbálok tapasztalatok alapján igazságot találni :) köszönöm ha végig olvastad :)
2021. júl. 12. 19:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire, a védőnőnek nincs igaza, természetesen kinövi, mint minden gyerek, aki elkezd mászni, járni, de egy normális dolog, a hátizmait erősíti vele.
2021. júl. 12. 19:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha van szép alkartámasza, mozgásfejlődés rendben van, akkor nem kell vele foglalkozni. Ez így nem kóros önmagában, gyakran csináljak ha fáradtak, izgatottak stb, amint elkezd kúszni megszűnik ez a probléma.

Van ennek kóros formálya, ilyenkor a baba hasonfekve nem tudja letenni a fejét, feszít hátra folyamatosan, nincs alkartámasz, de nalatok nem erről van szó.

2021. júl. 12. 20:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Formája, bocs
2021. júl. 12. 20:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megnyugodtam :)
2021. júl. 12. 21:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem minden baba csinálja, erősödik a hátizma tőle. Én is szoktam néha, szuper gyakorlat :D A lányom is repülőzött, mielőtt kúszni kezdett, sőt, még kicsit utána is, de már réééégesrég leszokott róla. Már bőven jár, egy éves, az égvilágon semmi baja nincs. Amikor kóros a repülőzés, azt egyéb tünetek is kísérik, általában feszesség jele, amit azért észrevesz az ember a mozgásfejlődés elejénél is. Szóval ne aggódj :) Nincs baj, élvezd ki, amíg még egy helyben megmarad nyugodtan :D :D :D
2021. júl. 12. 21:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha vannak negatív gondolataid, akkor mutasd meg egy dévényesnek, de ha tényleg támaszt is, akkor nem hiszem, hogy kóros a dolog.
2021. júl. 13. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!