2,5 evesen 2 szava mennyire kellene aggodnom?
Mostmar kezd aggasztani h a baba es a vauvau az ossz szokeszlete.
Legyszi ilyen beszelj hozza sokat, mondokazzatok basic dolgokat ne irjatok ez nyilvanvalo h baba kora ota igy van.
Tsmtre is jarunk mert a gyerekorvos is azt mkndta h vmi mar kene...
Amugy mindent megert es elmutogat mindent de baba es vauvau ennyi :(
Mar mindenki beszol h hogyhogy nem beszel:( ezert aggodom erte h kellene mar meg nem birom h bantjak vele
A lehető legrosszabb tanács, hogy tegyünk úgy mintha nem értenénk. Képzeld el az ő szemszögéből, anya mindent ért, anya a legjobb hiszen egy pillantásból is megért, aztán egy nap felkel és anya nem érti mit akarok... pedig tegnap még ment minden flottul. Szerintem ez nagy csalódás egy gyereknek és tényleg sérülhet a bizalom.
Minket 2 évesen küldtek beszédfejlesztésre, de csak amolyan biztonság kedvéért, mivel az én fiam koraszülött volt és bár egészséges, de 2 éves státuszon még egyetlen szava sem volt. A beszédfejlesztő is ezzel jött, hogy az én hibám. Ez a gyerek tudna beszélni csak nem akar mert én mindent megértek. Ne értsem meg. Soha többet nem mentem vissza hozzá, aki szakember létére ilyen tanácsot ad az nyugodtan adja vissza a diplomáját.
De úgy voltam vele, hogy egye fene teszek egy próbát gondolván mégis csak ő a szakember. Egyetlen egyszer tettem meg vele hogy valamit "nem értettem"... sose felejtem el azt a csalódást az arcán és azt a kétségbe esett mutogatást amibe kezdett és láttam rajta, hogy nem érti miert nem értem, hiszen én mindig értem. Soha többet nem csináltam ilyet és nagyon bántam, hogy egyáltalán kipróbáltam.
Viszont napokkal később kezdte a bölcsit és pár héttel később már 3-4 szavas egyszerű mondatai voltak. Most 2,5 éves és be sem áll a szája.
Ugyanezt erzem utolso! Sose tennem ezt vele:( lehet bevalna de milyen aron:(
Szeptemberben megy bolcsibe akkor lesz 2,5 eves, nagyon bizom benne, h az nekunk is meghozza az attorest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!