Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen habitusù volt a babád...

Milyen habitusù volt a babád 7-8 hòsan?

Figyelt kérdés
Kisfiam eleg gyors tempot diktal fejlodes teren. Most mult 7 hos,ul magatol,kuszik es gyonyoruen,szabalyosan maszik. Sikitozik,probal"beszelgetni",nagyon aktiv,jatekos. Probalja magat felhuzni,ramaszik a nagy parnara,plussokre birkozni,megvizsgal mindent,jon-megy,forgolodik,nevetgel nagyon sokat. Kicsit aggodom,mert pl etetesnel sem bir soka szepen megulni,az eleje OK,de utana labaval dobbant,nezelodik stb. Az autoban nyugi van meg persze tud szepen is jatszani neha,haton /hason fekve elragcsal siri csendben egy egy jatekot,szerencsere eljatszik magaban,de javareszt aktiv. Kicsit amiatt aggodom,hogy nem e utalhatnak ezek hiperaktivitasra? Elso baba es a korulottem levo baratok babai mind nyugodtabbak,minimalisan jatszanak,most kezdik azt,amit a fiam mar 5 hosan csinalt. Mozgasilag sem itt tartanak es kezdek aggodni,mert azt mondjak nekem ez sem jo,ha ilyen szinten elore van. A dokink viszont megdicsert,hogy tankonyvi a fejlodese,sot.
2021. júl. 4. 22:50
 1/10 anonim ***** válasza:
65%

7 hónaposan a kislányom már szavakat mondott, stabilan ült, kúszott, mászott, felállt és onnantól tárgyak mellett lépegetett, a játszótéren emlékszem az anyukák meg voltak döbbenve rajta, hogy “csak” 7 hónapos, az ő ekkora gyerekük még ülni sem tud és meg se mukkan. 3 éves már, nem hiperaktív, de aktív gyerek egyébként, rengeteget beszél, viszont iszonyatosan jó alvó, van is miben kifáradnia mondjuk, de 12 órát simán alszik egyszerre.

Teljesen oké a gyereked, vannak nála lassabb meg gyorsabb gyerekek is, nem kell ezen izgulni, de főleg nem kell hasonlítgatni másokhoz, mert mindig lesz olyan aki miatt majd aggódhat az ember feleslegesen. Ameddig az orvos vagy a védőnő nem mondja, addig minden a legnagyobb rendben van.

2021. júl. 4. 23:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem a leirasod alapjan nem tunik furanak egyaltalan. Az en babam 10 honapos ezeket kn 8,5 hosan kezdte es azota le se lehet loni jon megy mindenhova felall, nem tudom elkepzelni hogy ha egy baba rajon ezekre ne akarna csinalni is nonstop. Az a legujavb szorakozasa hogy felall valami mellett elengedi es probal egyensulyozni. Nalunk akkor beszel meg magyaraz hangosan (gagyog) ha faj a foga de egyebkent alapbol ugyanigy gagyog halkabb uzemmodban. Nekem is elso gyerek. A nyugisabb babak akiket latsz mar masznak? Mert ha nem akkor szerintem csak ezert tunnek nyugisabbnak szerintem. Bar mint irtam en is elsogyerekes vagyok 😄
2021. júl. 4. 23:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Kisfiam 8 hónapos és olyan mint a tornádó. Férjemmel szoktunk viccelődni, hogy van ami gyorsabb a fénynél. Nekem második, de a lányom után csak pislogok. Ő nyugis baba volt, mintagyerek. A fiam pedig az ellenkezője, állandóan mozgásban van, mindent letép, eldob, csapkod, akaratos , sokat nyafog. Pedig még csak kúszik, mi lesz ha mászni kezd?!
2021. júl. 5. 00:23
 4/10 anonim ***** válasza:

1 hét múlva lesz 7 hós harmadik gyermekem.

ő a leglustább, buddha kiadás.

2021. júl. 5. 07:44
 5/10 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat....nyilvan babaja valogatja,csak a baratnoim 6-7 hos babai abszolut total nem ilyenek,elvannak,fekszenek,probalkoznak mar,most tanultak meg hasra fordulni de az en fiam hozzajuk kepest ajaj. Meg a kornyezetembol is ezt hallom,el sem hiszik nekem,hogy 7 honapos,1 evesnek nezik,de tenyleg baromi nagy baba is 9 kg es 74 cm. Es aztan jott egy baratnoi velemeny,hogy o ugy tudja ez sem jo,ha nagyon siet mindennel,hiperaktiv lehet kesobb :/ De en nem erzem annak,o ilyen fajta ezek szerint...A dokink is azt mondta nincs olyna 6 hos aki felulne magatol(az ultetesrol volt szo,hogy nehogy ultessem meg),erre a fiam 6,5 hosan kiult maszasbol,7 hotol stabilan ul,egyenesen 🤭
2021. júl. 5. 07:51
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha 6-7 hosan fordul hasra egy baba az szerintem ijesztobb!

Egyebkent latod is hogy "elvannak" vagy csak mondjak? Mert a tied is eljatszik egyedul ahogy irtad.

Meg irtad hogy etetesnel dobbant a labaval meg nezelodik. Szerintem ez is normalis teljesen az en gyerekem is unja egy ido utan az etetest, szoktam adni neki asvanyvizes palackot mikozben etetem es forgatja adom a szajaba a kajat. Bar a legjobban az foglalja le ha csipegethet fel falatkakat. Akkor nem kell semmi mas :) illetve az en babam is visong ha nagy a hangzavar kurjant parat :D szoktak is nezni tescoban 😄

2021. júl. 5. 08:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Meg eszembe jutott az is hogy ugy tudom nem lehet kimondani egy gyerekrol 4 ev alatt hogy hiperaktiv.

Illetve a hiperaktiv gyerekeknel mindig jar a kez vagy lab nyugalmi allapotban is. De ezek se kobe vesettek mert lehetnek tunetek amiket kesobb kinonek. Amugy a 9 kilo szerintem nem extrem.

2021. júl. 5. 08:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Miénk 9 hónapos korban járt.Most megy oviba kíváncsi vagyok mi lesz ott róla a vélemény.Én, védőnő, gyerekorvos is úgy látjuk nincs vele baj.A gyors mozgasfejlődés miatt kicsit késett a beszéd,de még viszonylag időben beindult, később lett az átlagnál szobatiszta.Szeret mozogni,de nem mutat igazán hiperaktív tüneteket.

Ami nálunk volt se szentírás.Uncsitesoja mozgásban ugyanígy fejlődött,de 2 évesen beszélt összetett mondatokban és szobatiszta volt.Nala már megállapították hogy hiperaktív.

2021. júl. 5. 09:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Az én fiamat utoljára 3 és fél hónaposan mérték, 7090 gramm volt és 69 cm, most akkor parázzak rá? :D Addigra forgott hátról hasra is hasról hátra is, sőt, apránként hason forog az óramutató irányában vagy annak ellentétesen.
2021. júl. 5. 19:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez teljesen normális. Ilyenkorra a babák már elkezdenek gesztikulálni az arcukkal, mozgatni a szájukat, nyögdécselni, feltolni magukat. 10-11 hónaposan már kúsznak, egy-másfél évesen már tipegnek is, szavakat is mondanak. Ha nincs így sincsen feltétlen probléma. Nem egy példát láttam, hogy nyugodt babából hiperaktív gyerek lett és a jól fejlődő baba meg mégsem szólalt meg 4 éves koráig. Teljesen rendben van amiket írsz.
2021. júl. 6. 03:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!