10 honapos babanak ertenie kene a NEM-et?
Sziasztok 10 honaposomra ha raszolok egy bizonyos dologgal kapcsolatban hogy NEM ugyanugy folytatja pedig szerintem erti. Elmondhatom 100x ugyanugy odamegy ha elhozom hisztizik szoval tuti erti.
Ez mennyi ideig fog tartani? Van ertelme ennek egyaltalan vagy csak a szamat koptatom? 😅
Biztos, hogy érti. Más kérdés, hogy szerintem a gyerekek- az enyémből kiindulva legalábbis-, hasonlítanak a macskákra szófogadás szempontjából. Érti, tudja mit vársz tőle, és ha olyan kedve van, teljesíti is, de gyakrabban nem érdekli, mint igen :D A nem-et az egy évesem felhívásnak érzi keringőre, ha meghallja rám néz, vigyorog egyet, és csakazértis csinálja.
Viszont egészen biztosan nem feleslegesen koptatjuk a szánkat. Egy gyereknek nagyobb korában is 100000x, ha nem még 2x100000x kell elmondani ugyanazt, mire megtanulja, nemhogy még 10-12 hónaposan. Ugyanakkor ha minden hasonló tevékenységnél elhangzik a szó és jelzed is mellette, hogy pontosan mit értesz alatta (pl nyúlna a konnektorba, te egy határozott NEM felszólalás kíséretében elveszed onnan a kezét, esetleg ha a nevelési elveid olyanok, akkor közben el is mondod, hogy ez miért van, de ezt így akárhányszor csinálja mindig, következetesen), akkor idővel összerakja a darabokat. Ugye eleinte az is gond, hogy bár magát a szót ismeri, de jelentése még nem nagyon van számára, és főleg egy ilyen mondhatni absztrakt fogalomnál, mint az igen és a nem, ami ilyen nagyon általános, nem konkrét kifejezés, nehezebb megérteni, hogy ez pontosan mit jelent és mit vársz tőle, amikor mondod. Mert rámutatsz a cicára, és minden macskára rámutatva azt mondod, hogy az egy cica, akkor az könnyű, de a nem-et nagyon sokféle szituációban használod, nehéz megértenie, hogy mindig kicsit mást jelent, de mégis ugyanazt.
12 vagyok
Egyébként ennyi idősen intette fejjel, kézzel és mondta is a nemet a fiam, lànyom csak fejét ingatta, ha mondtam, hogy nem.
Másrészt a nagyobbik 3 évesen is simán kèpes úgy tenni, mintha nem hallaná, a 1,5 éves kicsi szintén
Érteni érti, csak magasról tesz rá.
A kisgyerek abszolút a jelenben él. MOST, ebben a pillanatban vicces belenyúlni a konektorba. Azt még nem méri fel, hogy egy másodperc múlva megrázza az áram. Ebben a korban még hiába bünteted, nem fogja érteni a gyerek az összefüggést a tette és a büntetés között. Az elterelés segíthet. Mutass neki izgalmasabbat, érdekesebbet.
Koszi a valaszokat! Ezek szerint fogadjam el 😅
11 jol levezetted ertheto a magyarazat valoban igy lehet.
15 nem is tudnam mivel buntetni azon kivul hogy elhozom. Megutni nem fogom de nyilvan te se erre gondoltal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!