Mennyit költötök az 1-2 éves gyereketekre havonta? Mennyivel több a kiadásotok?
Csak kíváncsi vagyok, hogy kalkuláljak.
Az én kisbabám most lesz 1 éves, és eddig szinte nem került pénzbe. Anyatejes a hozzátáplálás mellett, de ugye nem mondanám, hogy túl nagy adatokat eszik egyelőre. Még a terhesség alatt vettem mosipelus szettet kb. 60 ezerért, szóval arra sem költöttem, 1-2 kis csomag pelust vettem eddig egy év alatt, hogy mégiscsak legyen otthon, ha kellene (oké, ezt hónapra mondjuk le lehet bontani, hogy eddig havi 5 ezret költöttem volna pelenkára, bár sok benne az egyméretes,szóval még mindig hordjuk tovább őket).
A ruhákat turiban vettem olcsón, nem sokat meg nem havonta, szerintem lebontva az is kb. 2000 forint lehetett havonta. Játékokat nem vettem még, mert babalátogatóba mindent is hoztak anno.
Beteg szerencsére nem volt még.
Mindezt csak azért írom le, hogy ne később kelljen magyaràzkodni, a lényeg, hogy eddig átlag havi 10 ezernél szerintem nem került többe a kisbabám.
De ugye most már ez kicsit változni fog. El akarom választani, hogy jöhessen a kistesó, gondolom egyre kevesebb jó állapotú ruha jön majd szembe a turiban, biztos többet fog enni, és most már azért én is fogok komolyabb játékokat venni, hisz megérett rá, itt jó idő, a kis barátai szeptembertől mennek bölcsibe, lehet, hogy elkap majd tőlük valamit és gyógyszer kell, satöbbi.
Szóval a kérdés, nálatok mennyibe kerül a baba 1 év felett és mikre költötök? Nem vagyunk amúgy szegények, csak éppen építkezünk, ami anyagilag azért mégiscsak megterhelő, és szeretek előre kalkulálni a várható kiadásokkal.
Itt most amúgy elsősorban átlagemberek kiadásaira lennék kíváncsi.
Én sem költök sokat rá. Most 1 éves. Annyi, hogy újonnan veszem neki a ruhákat és én a mosi mellett azért használok elég sok eldobóst is (éjszakára meg ha valahova utazunk, akkor inkább azt használom), ami állandó kiadás, meg persze az ajánlott oltások költsége (bár mi szerencsések vagyunk, a kerületben a legtöbb oltásra járt támogatás, még a Bexsero is féláron volt így), na meg ugye az egyszeri nagyobb költségek, mint az autósülés meg ezek.
Ami most megdobja a költségeinket, azok a nyaralások. Amíg gyerek nélkül mentünk, addig jó volt nekünk a 20ezer/éjszakás csóró apartman is, most azért direkt bababarát helyeket keresünk, ahol nem kell fél órát sétálni csak azért, hogy eljuss a strandra, meg ahol helyben is van minden elérhető közelségben, szóval most ez így megdobja kicsit a nyaralós büdzsét.
Összességében szerintem leátlagolva olyan 50ezer/hó a gyerek. Nyilván vannak hónapok, amikor semmi extrát nem kap, se játék, se új ruha vagy új cipő, más hónapban meg pl lecseréljük az autósülést, de azért így nagyságrendileg kb ennyibe kerül most nekünk. Szeptembertől megy ő is bölcsibe, de csak fél napra, ezért az ellátási díj ott sem valami magas (talán 5000/hó? valami ilyesmi rémlik).
Azért 1 éves pár nem pár hónapos.
De én nem tudom...cipőt is használtat veszel? (Nem olvastam a kommenteket.)
Mert abban nem értek egyet. Vinni nem szoktad sehova? Vagy ezeket nem számolod? A sok játék tényleg felesleges ezt már tapasztaltam de azért néha nem árt valaki kézzel fogható fejlesztőt is venni.
A fejleszo jatek egy hulyeseg ha alapban semmi baja a gyereknek. Olyan jatek kell ami kreativ sokfelekeppen felhasznalhato. Pl fakocka, lego... Legyen babaja, par plusse, de a legjobb ha akar haztartasi dolgokat is kap.
Ruha tele a net vadiuj cimles 1x hasznalt de kb 10ed annyiba kerulo ruhakkal.
Semmilyen plusz oltast nem kaptak, bio hazi eteleket kaptak a kertbol kicsikent, a nap nagyreszet kint toltjuk maszkalnak pancsolnak katszanak es segitenek a kertben.
Jartunk babaklubba heti 3x de az 1000.-/ho volt.
Ha azt veszem akkor szokoevente voltak betegek. Homeopatiazunk es gyogynovenyezek( reszben sajat termesztes). Ez a modszer tokeletesen bevalt az almult 20 evben 🙂
Butorok. Alapban rendes felnotteknek valo szekrenyt lett veve, a kisagy hasznalt volt, a matrac uj. A bele valo textileket megvarrtam. Sot rengeteg gyerekruhat is vartam nekik maradek anyagokbol. Fillereket el lehetett hozni a vegeket.
Ha igy belegondolok akkor emiatt tudtam nagyon sokat eltenni es igy lett meg a tetoterbepites a gyerekszobakkal. 😁
Emellett nagyon sokat kirandultunk, mentunk ide oda, kiprobaltunk pl bivakszallat is. Satoroztunk, de voltunk a koplingban is. Belefert a horvatorszag is.
Ismerosoknel latom h irdatlan penzeket koltenek el a gyerekre mar a szules elott. Tobb milliokat. Mikor kerdeztem miert alt semmi ertelmes valaszt nem kaptam.
Mi csaladi hazban lakunk 3000nm telken(szepen lassan jott ossze a penz ra) A baratnoim nagyresz lakasban es nem is igen tudnak tovabb lepni mert a gyerek sokba kerul.
Szobal kerdezo szerintem te csinalod jol. 👍
A bölcsit/ovit nem lehet elöre kalkulalni. Ismerősi körben az első gyerek 2hetenet volt beteg a bölcsiben. Megkérdezték,hogy biztosan akarják járatni mert így igazábol csak foglalja a helyet.
A második pedig 2x hiányzott.
Most ovisok ugyanez van. A nagyobb ősztöl gyakorlatilag folyamatosan xarul van tavaszig.
Én sem akarnék 2.babát épitkezés alatt.
Pelus 10-15 ezer. És kb ennyi most. Nyilván már eszik mindent, most ezt nem tudom számszerűsíteni. Nyilván több víz fogy mint régen. Stb. De ezek beépülnek. Euhakat nem mindig kell venni.
Nalunk egy éves kora alatt többe került. Hamarabb nőtte ki a ruhákat. 35 ezer volt a havi tapszer. Aztan ugye baby étel, de szerencsére nagyon hamar raszokott az egyedül evésre szilárd kajaval.
Másfél éves ikrek. Pelenka tápszer most kb 50 ezer körül, kisebb korban több tápszer, de a pelus olcsóbb volt. Oltások, gyümölcsök, joghurt, főtt étel stb inkabb nem is számolom.
Télen 2 bakacs, 2 overál 2 kabát.. tavasszal 2-2 pár cipő, mert még lerúgták, szintén kabát stb. Gyógyszerek, fogzásra ezaz. 1-1 jatek, vagy kirandulás, strand (nyilván nekik nem kell belépő,
de nekem igen, plusz benzin ). Es akkor uszogumi , úszópelus, egy kis nasi.
Ja és akkor sorolhatom még: csak a babakocsi, járóka kiságy stb mellett pl autósülés, havi szintre csak ez lebontva több mint 10e.
Szerintem nem számoltál bele mindent,.gondold át. Ez csak ami első körben eszembe jutott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!