Mi a legelső emléked az életedből?
Nekem több van és nem tudom időrendbe tenni.
Középfülgyulladásom volt (nem először és mindig felszúrták). Kihívták a gyerekorvost, én meg beszaladtam a szobámba és úgy csináltam mint akinek nem is fáj.
Átmásztam a szomszéd társasház udvarára és annyira megijedtem hogy vissza is mentem egyből.
2-3 között voltam mindkettőnél.
Ami durva, hogy 1,5 éves voltam mikor született egy öcsém, aki 3 hónaposan meghalt. És semmire nem emlékszem ebből 😞
Nekem ovi előttről egyáltalán nincsenek emlékeim, ott is elég nehéz időrendben raknom őket. De ezek is csak ilyen pár másodperces bevillanások.
Pl körbe táncoltunk és az ovis szerelmem volt velem szemben és bámultam.
Meg hogy volt pár kismotor az udvarban, de nekem szinte sose jutott első körben, csak a kisebb fajták, de azokkal már nem tudtam menni mert elég magas voltam.
Egy másik ovis szerelmem az ölemben ül (én lány vagyok :D). Ez tuti nagycsoportban volt már.
Délutáni alvásnál mindig elsők között kellett engem felébreszteni mert jöttek értem és ezt nagyon utáltam.
Tesóm járt értem aki akkor már gimis volt, a gimi meg a szomszédban, úgyhogy így volt anyáéknak a legkényelmesebb. Sose akartam megfogni a kezét, elszaladgáltam előle és egyszer amikor ezt elmondta anyáéknak kaptam egy nagy pofont otthon.
Sokáig nem tudtam lerajzolni az ovis jelemet (ami egy perec volt amúgy) és ez bántott, mert mindenki más le tudta.
Emlékszem még egy jelmezbálra, ahol török pasa voltam (azt se tudtam mi az :D). Meg amikor szülinapom volt és vittünk be sütit amit anya sütött.
Kb ilyenek. Az a poén, hogy ezzel párhuzamosan hogy otthon mi történt, egyáltalán nincs meg. Az első otthoni emlékeim idején már suliba jártam. Érdekes, hogy valakinek meg megvan, hogy áll a kiságyba meg a babakocsiba meg ilyenek. Kíváncsi lennék ennek az okára, nekem miért ilyen késői emlékeim vannak, és az is csak az oviról.
Talán az első télapóm.
7-8 hónapos voltam..
Nincs fénykép, csak az emlesélt emlékem alapján derült ki, hogy mikori és hól emlékszem.
Azt hittem idősebb voltam..1,5 körül.
De a vicc, hogy olyan tisztán emlékszem, hogy meg tudtam mondani most felnőttként, hogy ki öltözött be.
1-1,5 éves koromból rengeteg emlékem van már..
3 évesen költöztünk, az épîtkezésre és a bébiszitteremre is emlékszem, aki 2 évesen vigyázott rám.
Első emlékem, az volt, amikor keresztanyámék meg az unokatestvéreim lejöttek hozzánk. Nem álltunk olyan jól anyagilag, és ezért alig volt játékom. Volt egy kis fehér zongorám, amit apám odaadott az unokatestvéremnek, mert neki nem volt olyanja. De az unokatesómék vehettek volna 100 olyan zongorát, mert ők gazdagok voltak. Sírtam utána vagy 10 percet.
Hazajött anyám, látta nincs ott a sarokba a zongora, majd elkezdett apámmal veszekedni miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!