Létezik olyan, hogy egy baba 1 hetesen hátról hasra
fordul magától, direkt és rendszeresen?
Figyelt kérdés
Egyhónapos rokon babát voktunk látogatni, az anyukája büszkén mesélte, hogy 1 hetesen átfordult, sőt, alkartámaszból nézelődött.
Ilyen van? Volt ilyen valakinek?
Ez a rokon imád dicsekedni és fontos neki, hogy az ő gyerekei különlegesek. Hazudni is volt már, hogy hazudott. Ezért a férjem nem hisz neki. Én viszont el nem tudom képzelni, miért mondana ilyet, ha nem igaz. A férje is ott volt, nem mondta, hogy nem történt ilyen.
Azt olvastam, nagyon feszes izomzat szokott korán átfordulást csinálni, (hacsak nem legurult, mert nem volt vízszintes az ágy,) tehát ha igaz, lehet, nem jó jel. A fejüket hááát... végülis az enyémek is átfordították jobbról balra hason fekve, lehet erre értette a nézelődést "enyhe" túlzással?
2021. jún. 24. 08:39
13/17 anonim válasza:
Az én fiam is átgördült, egyáltalán nem dicsekedésből mondom, még kb. mazgatpózban létezett a gyerek és tudott gurulni a hátán. A gyerekorvosnak és a védőnőnek is mondtam, de nem mondtak rá semmit. Aztán ez elég hamar elmaradt. Azóta látta gyógytornász, bár már eltelt 3 hónap. Enyhén feszes csak.
2021. jún. 24. 09:57
14/17 anonim válasza:
Az én kisfiam kéthetesen fordult meg hátról hasra. Ezt egy párszor megcsinálta.
Öt hónaposan vittem el a Dévényeshez mert látt, hogy nem emeli rendesen a fejét és nem forog.
Ott közölte velem, hogy letapadtak az izmai.
Amikor újszülött korában megfordult egy párszor az a feszes izomzat miatt volt.
2021. jún. 24. 11:08
15/17 anonim válasza:
Igen, lehetséges. De ez egy probléma jele, az izomfeszességé.
Ha legközelebb dicsekszik, informáld erről.
2021. jún. 24. 11:36
16/17 anonim válasza:
Nagyon korai lenne. Kislányom 2hónaosan fordult oldalra, és hasról hátra, az is nagyon korai volt, a védőnő el sem hitte amíg nem látta a saját szemével.
2021. jún. 24. 12:33
17/17 anonim válasza:
Ha igaz akkor ez nem jó dolog ilyen picinek.Valamilyen izom rendellenesség vagy feszülés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!