Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ahol baba és kutya is van,...

Ahol baba és kutya is van, hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés
Kisfiam 9 hónapos lesz, épp mászni tanul a földön. Le van téve neki habtapi meg pléd, azon fekszik, gurul stb... Van egy kis kedvencünk is, Lulu, a francia bulldog. Lulu sokat van a kertben, meg persze a lakásba is bejön. A fiam imádja, folyton simogatja, tépi, piszkálja amikor elérhető közelségben van a kutyus. Meg hát ugye a szőre ráhullik a gyerek dolgaira óhatatlanul is. Amikor tudom, megtörlöm a kezét nedves popsitörlővel, h. ne vegye a szájába koszosan, de kb. egész nap törölnöm kéne... Ti hogy csináljátok? Kapott már el a gyereketek vmit a kutyától? Mire figyeljek még?
2010. aug. 25. 18:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
rendszeres oltás(kombinált), rendszeres féreghajtás és gyakrabban nézetem meg állatorvossal. naponta porszívózok és a hálószobákba tilos bemennie, plusz én naponta fel is mosok ott, ahol a kutya jár. gyakran mosok neki kezet. még sosem kapott el semmit. nekünk pincsink van, nagyon barátságos, de egy idő utn neki elege van a gyerekből és inkább elvonul.
2010. aug. 25. 18:22
 2/6 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk is vannak kutyák, minden reggel kiporszívózok és klóros vízzel felmosok. Délutánra minden szőrös és piszkos a kert miatt.

A kislányom még csak járókában van, ha ülni tud majd, akkor gondolom az ágyon lesz, ha járni kezd, nem tudom még mi lesz. Lehet, hogy kétszer fogok takarítani, amíg leül a földre, de majd igyekszem rászoktatni, hogy inkább az ágyra üljön, mint mi.

A féléves féreghajtás mellett semmiféle élősködőt nem kaphat el. A kutyák imádják és viszont, az egyik kölyök nyalogatja a fejét, ő pedig simogatja jutalomból.

Nagyon jó érzés, hogy ilyen kicsi és szereti az állatokat. Kacag, amikor a fülét nyalják játékból.

Én szintén kutyák között nőttem fel, sohasem kaptam el tőlük semmit.

Légy türelmes és takaríts!

2010. aug. 25. 18:31
 3/6 anonim ***** válasza:
57%
Oltás, rendszeres féreghajtás, rendszeres takarítás, és nem hagyom, hogy a kutya az arcát megnyalja. Többet nem tehetek. De nem is kell a gyereknek steril környezet. A lelkének és az immunrendszerének is jót tesz a kutya.
2010. aug. 25. 18:41
 4/6 anonim ***** válasza:
22%
Nálunk is kertes ház van de a kutya nem jöhet be a lakásba, mikor kint vagyunk akkor pedig figyelünk rájuk. De hát ez alap hogy a kutya a kutya házba, az ember az emberházba és senkinek semmi baja.
2010. aug. 25. 19:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! A francia bulldog nem kerti kutya, nem tudom és nem is akarom kint tartani. Ő családtag. Ha kinti kutya lenne, nem tettem volna fel a kérdést.
2010. aug. 25. 19:12
 6/6 anonim ***** válasza:
52%
oltás, féreghajtás 2-3 havonta, szükség esetén kutyafürdetés. emellett napi szinten porszívózás, felmosás, akár 2x is, domestossal. kutya holmiját gyakran mosom (pléd, játékok), ahogy a gyerekjátékot is. simizés után popsitörlővel áttörlöm a kezét. szőr így is van, de az én hajam is hullik, ez van. most kezd mászni a babám, két kutya van, nagytestűek. még semmi gond nem volt.
2010. aug. 25. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!