Mitől lehet ilyen a kislányom hirtelen?
Tegnap lett kereken három hónapos a kislányom. Igazi kis nyugodt baba, egész nap alszik, ha fent van akkor mosolyog, gőgicsél. Sok mindenben a korához képest előrébb jár (pl. oldalra fordul mindkét irányba, lábait észrevette stb..), van amiben hátrébb (nincs még alaktámasz). Eddig 4 hetes kora óta átaludta az éjszakát, úgy este 10-től reggel 7-8ig. Napközben 5-6x szopizott. Minden rendben volt tehát egy ideje, kialakult a napirend, egyedül a hasfájás volt mindig az esti tortúra, de azon is viszonylag hamar, 1-2 óra alatt túllendültünk.
A hasfájás még mindig van, viszont 2-3 napja felborult minden. Most is mosolyog sokat, de az elmúlt napokban nagyon sokat nyöszörög és hisztizik. Azért használom a szót, mert nincsen oka a díszkomfortjának: tisztába van téve, pocakja nem fáj, álmos sem lehet, fogacskákat sem látom, hogy jönnének. Eddig jól elvolt a babakocsiban kint a levegőn árnyékban, ahol jó idő van, ma ott sem volt jó. A kezünkben sem volt jó neki, konkrétan mindenhol nyögdécselt, nyöszörgött. Nem sírt, csak látszik, hogy valami nem jó neki.
Emellett 2-2.5 óránként kéri a cicit, ami szintén nagyon szokatlan tőle. Az éjszakákat sem alussza át, sőt, már akár kétszer is felkel.
Gondoltam a növekedési ugrásra, de a korábbi növekedési ugrásokat sem vettük észre. Doktornő szerint pedig nincs is ilyen jelenség. A meleg is biztosan közrejátszat, de ennyire nem gondolnám, hogy felborítaná az egész életünket. Mi lehet vajon az oka és hogyan tudnám visszahozni a rendszert az életünkbe?
Próbálom lekötni, vettünk zenélő-világító játszószőnyeget, Adamo hintát stb, de eddig semmi sem vált be. Sose hagyom egyébként szinte egyedül, tehát nem az a gond, hogy leteszem és nem marad el, nyilván nem ez az elvárás. De leteszem a játszószőnyegre, beszélek hozzá, játszom vele és az sem jó :(
Mostanában azt csinálja még, hogy cicire rakom és egy 3-4 percig csak vergődik. Kiköpi, forgatja a fejét, nyögdécsel. Csak ezután kezd el rendesen szopizni….
Igen, én is a szomjúságra tippeltem, ezért is mondtam a dokinak. De ezt válaszolta rá. Illetve, hogy éjjel adjak neki egy kevés babavizet ha elfogadja.
Azt hiszem a doku tanáccsait próbáld meg ezebtúl átgondolni.
Mèg kicsi, ha babavizet adsz neki, amikor cicit azeretne, akkor kevesebb inger èri a mellet, tehát nem annyi tejed lesz, amennyi a babád igénye.
Ergo csökken...
Óvatosan ezzel, ha nem így is túltermelésben vagy.
Egyébként nálunk ebben az időszakban az éjjeli szoptatásokra helyeződött a hangsúly.
Ilyen cicikiköpdösés sokakbal akkor is előfordul, ha meg fog jönni.
Én tapasztaltabbaktól olvasnèk tanácsot.
Face-en van egy szoptatás tanácsadás kérdezz felelek csoport.
Ezzel a témával több alkalommal is foglalkoztak, szóval ki sem kellene írni a kérdésedet.
Sok okosat lehet olvasni.
Nekem megmentették a szoptatásomat, amikor az első gyerekem született.
Megjön minden hónapban rendszeresen, a következőig még 2 hét van. Remélem nem kistesó van a dologban :D
Benne vagyok a facebook csoportban, amit ajánlasz. Írtam ki kérdést, de mostanában lehetetlen, mert egy nap x kérdést fogadnak, utána már nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!