Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől lehet ilyen a kislányom...

Mitől lehet ilyen a kislányom hirtelen?

Figyelt kérdés

Tegnap lett kereken három hónapos a kislányom. Igazi kis nyugodt baba, egész nap alszik, ha fent van akkor mosolyog, gőgicsél. Sok mindenben a korához képest előrébb jár (pl. oldalra fordul mindkét irányba, lábait észrevette stb..), van amiben hátrébb (nincs még alaktámasz). Eddig 4 hetes kora óta átaludta az éjszakát, úgy este 10-től reggel 7-8ig. Napközben 5-6x szopizott. Minden rendben volt tehát egy ideje, kialakult a napirend, egyedül a hasfájás volt mindig az esti tortúra, de azon is viszonylag hamar, 1-2 óra alatt túllendültünk.

A hasfájás még mindig van, viszont 2-3 napja felborult minden. Most is mosolyog sokat, de az elmúlt napokban nagyon sokat nyöszörög és hisztizik. Azért használom a szót, mert nincsen oka a díszkomfortjának: tisztába van téve, pocakja nem fáj, álmos sem lehet, fogacskákat sem látom, hogy jönnének. Eddig jól elvolt a babakocsiban kint a levegőn árnyékban, ahol jó idő van, ma ott sem volt jó. A kezünkben sem volt jó neki, konkrétan mindenhol nyögdécselt, nyöszörgött. Nem sírt, csak látszik, hogy valami nem jó neki.

Emellett 2-2.5 óránként kéri a cicit, ami szintén nagyon szokatlan tőle. Az éjszakákat sem alussza át, sőt, már akár kétszer is felkel.

Gondoltam a növekedési ugrásra, de a korábbi növekedési ugrásokat sem vettük észre. Doktornő szerint pedig nincs is ilyen jelenség. A meleg is biztosan közrejátszat, de ennyire nem gondolnám, hogy felborítaná az egész életünket. Mi lehet vajon az oka és hogyan tudnám visszahozni a rendszert az életünkbe?

Próbálom lekötni, vettünk zenélő-világító játszószőnyeget, Adamo hintát stb, de eddig semmi sem vált be. Sose hagyom egyébként szinte egyedül, tehát nem az a gond, hogy leteszem és nem marad el, nyilván nem ez az elvárás. De leteszem a játszószőnyegre, beszélek hozzá, játszom vele és az sem jó :(

2021. jún. 9. 19:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
Nincs igaza a dokinak, gondolj bele, hogy ebben az izzadós melegben sokkal hamarabb meg is szomjaznak... te is többet iszol, és nem egyformán éhezel meg. Ráadásul az én kislányom is hasfájós, azt vettem észre, ha jobban kiéhezik, sokkal több levegőt nyel, mert sokkal mohóbb, garantált így a nagyobb hasfájás.
2021. jún. 13. 19:53
 12/17 A kérdező kommentje:

Mostanában azt csinálja még, hogy cicire rakom és egy 3-4 percig csak vergődik. Kiköpi, forgatja a fejét, nyögdécsel. Csak ezután kezd el rendesen szopizni….

Igen, én is a szomjúságra tippeltem, ezért is mondtam a dokinak. De ezt válaszolta rá. Illetve, hogy éjjel adjak neki egy kevés babavizet ha elfogadja.

2021. jún. 13. 19:57
 13/17 anonim ***** válasza:

Azt hiszem a doku tanáccsait próbáld meg ezebtúl átgondolni.

Mèg kicsi, ha babavizet adsz neki, amikor cicit azeretne, akkor kevesebb inger èri a mellet, tehát nem annyi tejed lesz, amennyi a babád igénye.

Ergo csökken...

Óvatosan ezzel, ha nem így is túltermelésben vagy.

Egyébként nálunk ebben az időszakban az éjjeli szoptatásokra helyeződött a hangsúly.

Ilyen cicikiköpdösés sokakbal akkor is előfordul, ha meg fog jönni.

Én tapasztaltabbaktól olvasnèk tanácsot.

Face-en van egy szoptatás tanácsadás kérdezz felelek csoport.

Ezzel a témával több alkalommal is foglalkoztak, szóval ki sem kellene írni a kérdésedet.

Sok okosat lehet olvasni.

Nekem megmentették a szoptatásomat, amikor az első gyerekem született.

2021. jún. 13. 20:34
 14/17 A kérdező kommentje:

Megjön minden hónapban rendszeresen, a következőig még 2 hét van. Remélem nem kistesó van a dologban :D

Benne vagyok a facebook csoportban, amit ajánlasz. Írtam ki kérdést, de mostanában lehetetlen, mert egy nap x kérdést fogadnak, utána már nem lehet.

2021. jún. 13. 20:37
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is pont 8-án töltötte a 3.hónapot és hasonlókat tapasztalok... Csak nálunk az van, hogy sokszor folyik a nyála, tömi az öklét a szájába, cuppog, de mikor mellre teszem, nem kér, sokszor nyafog. Az éjszakákat eddig se aludta át. Ha ez megnyugtat, őt se sokminden köti le, max. ha játszószőnyegen énekelek neki, plüssöket mutogatok, akkor valameddig elvan, de utána csak kézbe akar jönni. Kézben viszont nagyob szeret, de azt is csak, hogy közben sétálok vele 😂 Alig várom, hogy beinduljon a mozgásfejlődése, elbarikádozom a játszószőnyeget és remélem lefoglalja magát kicsit... :D
2021. jún. 14. 10:37
 16/17 anonim ***** válasza:
59%
Én 21 vagyok, de ugyanígy vagyook, mint ez a kisbabaaaaaa. Meleg vaaan. anyaaaaaa:'((
2021. júl. 9. 12:11
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát ha sűrűn kér cicit akkor az növekedési ugrás lesz. Nálunk a 3 hetes volt ilyen látványos. Én akkor ugyanúgy raktam folyamat cicire, akár fájt a hasa akár nem, mert az megnyugtatta. Jobban mondva csak az nyugtatta meg. Valamint így is- úgy is hasfájós volt, amire a doki a Co-lactase cseppet és az Espumisant ajánlotta. Valamint eddig nagyjából 3x szélcsöveztük, ami szintén egy megváltás volt.a cseppeket mostanában hagytuk el. Most 4,5 hónapos. Amúgy szerintem hagyjad hadd aludjon rajtad napközben, aztán előbb-utóbb el fog múlni, de addig is megnyugtatja a közelséged, meg neked is jót tesz egy kis pihi. :)
2021. júl. 9. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!