1 éves babának adtatok már epret?
Én akartam csak megkóstoltatni vele a hétvégén, nyilván nem sokat, de kb lekiabáltak h azt nem szabad! Bezzeg a lekváros linzert a kezébe adták. 🙄
Most meg olvasom, hogy féléves kortól mar lehet, ha nincs allergiás a családban és persze szezonja van.
*a méz és a füstöléssel tartósított hústermékek (ezek 1 év ÉS 10 kg alatt nem javasoltak)
Amúgy a lányom már amióta lehet kapni epret, azóta eszi. Most 10 hónapos. Először kapott egy nyalintást az én epremből, majd miután nem lett semmi baja, másnap már kapott egyet félbevágva. Kb 20 másodperc alatt tűnt el, csak a leve csorgott az ujjai között xD Azóta is nagy kedvenc.
Tényleg csak jót akart tudom, mert bennük még az van hogy aprómagvas, jaj azt nem szabad...
De azon meg megsértődött h mondtam h linzert sem kéne akkor a kezébe adni a gyereknek, mert mi még nem szeretnénk. De nem is ízlett neki. 😅
Mindegy, ez ilyen.
9 hónaposan adtam először.
Ne csak magyar ajánlásokat olvass, meg fogsz lepődni hány baba éli túl sanyarú gyerekkorát, a szigorú magyar bullshit nélkül.
Egyrészt az eper nem tartozik a nagy allergének közé, másrészt a legújabb ajánlás hogy minden allergén legyen bevezetve 1 éves kor előtt.
Amit nem fogok adni vagy 2 éves koráig az a méz. Az elvileg adható 1 évesen, de méhészek inkább a 2 éves kort ajánlják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!