Ki hogyan kezdte a hozzátáplálást?
Szia,
Én nemrégen kezdtem 6 hónaposan. Most 8 hónapos a lányom.
Almalével kezdtem pár napig, kostoltattam. Aztán reszelt almát. Nem jött be neki amúgy egyik sem. Megpároltam az almát, az már ízlett neki.
Minden új ízt 3 napig kostoltatok, egyre nagyobb adagokban.
Másodjára az őszibarackot kostoltattam, na az nagyon bejött, azóta is kedvenc.
Aztán mehet keverve neki.
Répa jött azt hiszem azután, nagyon szerette. Aztán répa-alma kombó.
Édeskrumpli, burgonya, sutőtök, brokkoli, zöldborsó,csirkemell, csirkemáj, natúr joghurt, sajt, glutén, basmati rizs. Itt tartunk most, azt hiszem.
Ezeket keverem neki főzeléknek.
Mikor már eszik mennyiséget 150-180 gramm körül, akkor van kiváltva egy étkezés.
Én most tartok 2 kiváltott étkezésnel.
Sokszor adok neki délutánra ilyen milupa pépet, azt már lehet hamarabb is adni, azt hiszem 4 hónapos kortól. Nem mind finom, de ha nyakonöntöm egy kis barackpürével, az mindig csúszik neki.
Én úgy csináltam, hogy reggelire még szopizott, majd következő evésnél kapott főttkrumplit (én zöldséggel kezdtem)
Mondjuk ez nem jött be, így vártam 2 napot és kapott répát
Az ízlett, így nem korlátoztam be a 2-3 kanalat, annyit evett amennyi jól esett neki
Azt hiszem utána édesburgonyát kapott. Majd almát és utána barackot
És ezután kapott délután is
"Uzsi" időben kapott gyümölcsöt
A tízórait feltoltuk ebédidőre, akkor kapott zöldséget
Még bevezettem a meggyet és a sütőtököt és ezután kapott ismét tízoraira gyümölcsöt (vagy gyümi zöldség kombót)
11hónapos koráig követelte a kaják után a cicit😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!