Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan csináljam, hogy ne...

Hogyan csináljam, hogy ne apadjon el a tejem? .

Figyelt kérdés

Kisfiam 6,5 hónapos,5 hós korától a védőnő tanácsára elkezdtem hozzátáplálni,mert 1 hónap alatt nem nőtt a súlya.Tejem lett volna,csak a nagy melegek miatt nem szopizott eleget,inkább csak ivott.Most ez a napirendünk nagyjából:reggel szopi 7-8 körül

de.gyümölcs 3/4 üveg+szopi 10-11 körül

ebéd főzelék 1/2 üveg +szopi 13-14

16-17 szopi

19.30-20 szopi

éjjel még 2*

A gondom az,hogy mostanában úgy érzem hogy egyre kevesebb a tejem.Mérni nem mérem,csak érzem...Pár napja megjött a menszeszem is,esetleg ez is okozhatja?.1 éves koráig szeretném szoptatni ha lehet,ráadásúl cicifűggő is,csak úgy tudom altatni és éjjel is visszaaltatni.Cumit,rongyit nem fogad el:(.Tanácsok hogy megmaradjon a tejem???

2010. aug. 24. 21:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem 7 hós a babám és szinte pontosan ugyanígy eszik napközben mint a tiéd:))) Még a dátumok is stimmelnek:))De én 17-18 között is adok neki gyümölcsöt. Eddig éjszak is ébredt szopizni, de mostanában inkább teával kínálom, mert úgy vettem észre, hogy az éjszakai szoptatás rossz hatással van a napközbeni evésére. Amióta nem eszik éjszaka -(volt olyan, hogy 7-8-szor ébredt)csak egyszer 5 körül, vagy ha tényleg nem tudom mással visszaaltatni csak teát kap, azóta jobban eszik napközben.

Én is úgy érzem néha, mintha kevés lenne a tej, de utána megiszom este egy kis alkoholmentes sört és reggelre megint tele vagyok:))

Nekem is megjött már egyszer a menzeszem, 3 hétig tartott:((( A baba semmit nem vett észre belőle:)))

Kitartás!!

2010. aug. 24. 21:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Bocsi javítok:tehát, csak akkor szopik éjszak, ha nem tudom mással visszaaltatni, egyébként teát kap:))
2010. aug. 24. 21:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam 6 hónapos, 3 hete kezdtem el a hozzátáplálást. Én is keveselltem a tejem.

Most így néz ki a napunk:

Reggel 6-7 körül szopi, aztán 10-11kor megint.

12-13 között 1 üveg főzelék+szopi, 16-17 között 1 üveg bébidesszert. Aztán este fél 8kor szopi, majd éjjel vagy hajnalban még egyszer.

Tejem ugyanúgy van. Szoktam inni alkoholmentes sört, attól mindig bedurran és ömlik a tejem :)

A tea nem segít és a More Milk kapszula is egy nagy kalap... ****.

A homeos bogyó nálam nullát ér. Most ott tartok hogy sok folyadék, leves és alkoholmentes sör. Ez a befutó.

Ja és a görögszénamag sem segít. Ráadásul borzasztó :)

Én is arra hajtok, hogy 1 éves koráig tudjam szoptatni.

Egyébként, én szoktam azt is, hogy többször teszem cicire egy nap. Az is segít.

Sok sikert!

2010. aug. 24. 21:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem is akkor kezdett elmenni a tejcim, amikor először megjött. Mondjuk nekem rátett 1 lapáttal a költözés is. A babák megérzik (az enyém 2 nappal előtte érezte), hogy megjön a mensi, kevesebb is a tej, és az íze is más. Ő nem segített nekem, nem akart szopizni, teljesen kész voltam és elment a tejcim. Én mindent kipróbáltam alkoholmentes sör, teák, homeós bogyók, fejés, sok folyadék, pihenés. És nem lett több tejcim, sajnos. Ezeket kipróbálhatod, de valószínű a gyakori mellre tétel a legjobb tejserkentő, hát nekem nem jött be. Próbálj sokat pihenni, amikor alszik, akkor te is dőlj le, igyál sok folyadékot, és ne stresszelj a tejcin. Ha elfogy, akkor elfogy, el kell fogadni, bár nekem is nehezen ment, azóta is bánt. Van tápi, más babák is felnőnek anyatej nélkül, ha nincs. Az altatás az más kérdés. Ha hason is elalszik, akkor próbáld meg babazenét, popsiringatást.
2010. aug. 24. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:
sztem a tej a szopástól lesz. Két éve "nyomom a műszakot", most már kettővel, a nagy kezd leválni szerencsére. A nagymelegben nem vizet kellett volna adni a babának, hanem szopit. Enyém öt hós, de még egyebet nem kóstolt, majd hat hósan. Most mivel a nagy abbahagyta, durranok szét, szívesen megetetnék 2-3 babócát:)))
2010. aug. 24. 21:59
 6/7 anonim ***** válasza:
"A nagymelegben nem vizet kellett volna adni a babának, hanem szopit." Erre csak annyit, hogy nekem is ezt mondták, hogy elég neki az anyatej, ha úgy látom szomjas, rakjam mellre. Így is tettem. Utána is szenvedett, hisztizett...adtam neki forralt vizet, majdnem 20 millit ivott belőle, azt hittem le sem szakad róla. Ha nem hallgatok az "igény szerint szoptatott babának elég az anyatej" tipusú véleményekre, megspórolok magamnak egy pár hisztis hetet ( a nagy melegben). Az én babámnak nem elég csak az anyatej szomjoltásra. Miért lenne ez általános minden babánál? Igény szerint szoptatom, de látom rajta, hogy mennyire jól esik neki a víz és már nem is olyan nyűgös:))
2010. aug. 24. 22:09
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!!!

21.59-nek szeretném üzenni:"az inkább csak ivott"-at arra értettem,hogy csak éppen annyit szopott,hogy a szomját olcsa.Nem itattam semmivel.

Az alkoholmentes sőr ötlet az tetszik,ki is fogom próbálni!!!:)

2010. aug. 25. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!