Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinál, mivel játszik a 8...

Mit csinál, mivel játszik a 8 hónapos babátok?

Figyelt kérdés
2008. dec. 7. 15:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Az én 8 honapos kisfiam mászkál egész nap, jon utánam, ahol vagyok... A nappaliban tettem le neki matracot, arra mászkál fel-le, ott a járszoszonyeg, nagyon szeret a labdát, zenélos kutyuket, van egy helyes leporellonk, gumiskonyv...szoval minden ami színes, de egyvalami sosem koti leg sokáig a figyelmét. mászkál, kozben felul, így bejárja az egész szobát. most már maga feláll, ez egy ujabb szorakozás, nekem meg ujabb dolog, ami miatt nagyon kell figyelnem rá. Aludni csak nagyon keveset alszik napkozben, max. 2 órát, azt is részletekben, és este is késon fekszik. Ugyhogy legfoképpen engem foglalkoztat:)
2008. dec. 7. 19:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is mászik a lakásban fel-alá. Leginkább a számára ismeretlen dolgok érdeklik, a játékai kevéssbé vagy csak rövid ideig. Állandóan állni akar, hamar elfárad, akkor nyűgös, de nem akar aludni mert a világ nagyon érdekes. Szereti a zenélő, csörgő színes dolgokat, ha énekelek neki, együtt labdázunk. De imádja nézni ahogy porszívózok. Ő is keveset alszik, 3x-4x fél óra max. egy nap. Este 7kor alszik el és reggel 4-5 között kel.
2008. dec. 8. 07:34
 3/3 djudit ***** válasza:

Az én kisfiam 1 hét múlva lesz 8 hónapos. Már felül magától,szépen megül, de még néha elveszti az egyensúlyát, emiatt nagyon kell őrízni, kúszik. Szeretne mászni is, de az még az első pár mozdulatnál elakad, és kúszik helyette. Jah, és nagyon szeretne állni. Sokat vagyok vele, de ha nem fáj semmije (foga) egyedül is eljátszik.

Házimunkához viszem magammal, és ott játszik. Szeret dobozokból kivenni dolgokat, uh beszereztem kis dobozokat, a ház különböző pontjain vannak, és, ha arra járunk, azokkal a játékokkal játszik, kiveszi, megnézi...

Szereti, ha teregetek, vagy a szőnyegen mellette készítek valamit, és közben ő játszik, figyel.

Heti 1szer megyünk babaúszásra, és otthon is szoktunk napközi programként a nagykádban játszani. Ezt is nagyon szereti.

Napi kétszer megyünk sétálni, akkor kutyákat nézegetünk az utcában, meg jön a sajátunk is.

Sokat mondókázok neki, leporellót olvasunk. Vannak kedvencek, amiket nem tud megunni (Gém bocskora, Iciripiciri, Török és a tehenek...)

Ha nyűgös, és nem tudom felvenni, akkor vagy szólok az Apjának :), vagy éneklek neki, néha az is elég.

Szereti nagyon a zenét (zeneovi CD-k, Halász Judit) ilyenkor ölbe veszem táncolok vele, dobálom, hintáztatom, ő meg élvezi :)

A kedvenc játék a búgócsiga, megpörgetem neki, és ő odakúszik, felveszi, csapkodja. Szereti még a FisherP. vonatot, a sütményes fémdobozokat, főleg, ha beleteszek valami zörgőt. Van rugós hintánk, ebben kb. 10 percig van el, utána már nem jó. Ha esik hó, szánkózunk, van baby szánkója.

Most nagyon szenved a foga miatt, ilyenkor másra nem nagyon jut időm mellette, csak ha alszik :(

2012. febr. 2. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!