Mennyi idő ideális két testvér közt? Van itt olyan aki nemcsak 1-2 évet várt?
Köszi a válaszokat!
Én úgy tervezem, hogy akkorra szülessen meg mire a kislányom 3-4 éves lesz. De lehet, hogy a munkahelyem közbeszól... :(
Szia.A fiam 10 eves a kislanyom 2 eves,ez nagyon nagy korkulombseg,de az elet igy hozta,hogy elvaltam az elso ferjemtol es ezert lett ekkora nagy a korkulombseg.Viszont az uj hazassagomba szuletett egy lanyom aki most 2 eves es mi ugy gondoljuk,hogy ha majd 4 eves lesz,akkor johet meg egy kisbaba,mert szerintunk a 4 ev,idealis korkulombseg.Mar a 2 eves kislanyunkkal sem lesz annyi gond,mert mar 4 eves lesz,es en is jobban oda tudok majd figyelni a picire is meg a nagyokra is.:-)
Szep napot!
Én is úgy érzem, mint Te. Fél éves a kisfiam, de el nem tudnám képzelni, hogy legyen még egy picike. Nem csak most nem, de még egy-két éven belül szintén nem. Most azt mondom, ha lesz tesó, majd akkor, ha a fiam minimum 4-5 éves lesz. Én most 24 vagyok, az öcsém 7 évvel fiatalabb nálam, és mindig is nagyon jó testvérek voltunk. Soha nem volt vita, mindig megosztottuk egymással minden titkunkat.
Szóval én sem szeretnék kis korkülönbséggel gyerkőcöket.
Én 2 éves korkülönbséget tervezek. AMikor a lányom féléves volt, én sem tudtam elképzelni, hogy hogyan lehet bírni két picit. de most már elmúlt egyéves, nagyon sokat nőtt, okosodott. Így már vállaljuk a 2. babát kis korkülönbséggel.
Az öcsém és köztem 4 év van, ez nem az igazi, mert sok mindent tudtunk játszani, de utána már soknak számított. A húgom 12 évvel fiatalabb nálam, nála már anyáskodtam, sokat segítettem, ez így jó volt, de csak azért lehetett így, mert anyukám nagyon fiatalon szült engem, nálam már azt jelentené, h 40 évesen szülök. annál pedig hamarabb szeretném a legkisebbet is majd. szóval a kis korkülönbségnél maradunk.
Mi úgy tervezzük, hogy kb 2-2,5 éves lesz a fiam, mikor a kicsi születik. Nagy korkülönbséget nem akarunk. Lehet, hogy a nagyobb segítene a kicsi körül, de az is lehet, hogy nem. Az is lehet, hogy könnyen összeszoknak, ha kicsi a korkülönbség, de az is lehet, hogy nem. Féltékeny lehet egy 10 éves is! Hogy mennyire szoknak össze, vagy hogy a nagy mennyire tolerálja a kicsit, az legfőképp a természetükön múlik és azon, hogy mi hogy állunk a dologhoz. A nagyobbal is ugyan úgy kell foglalkozni, nem szabad elhanyagolni a kicsi miatt. stbstbstb
Szóval nagyon sok mindentől függ, hogy a két, esetleg több gyerek hogy fog egymáshoz viszonyulni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!